Klare for World Cup-innsats for Norge – Larvik

Klare for World Cup-innsats for Norge

Åtte av håndballjentene i Larvik Håndballklubb er på plass i Danmark med det norske landslaget når World Cup settes i gang i kveld, og Nora Mørk kan få sin landslagsdebut på seniornivå.

Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng, Kari Mette Johansen, Tine Rustad Kristiansen, Linn Jørum Sulland, Linn Kristin U. Riegelhuth og debutant Nora Mørk er alle med i troppen som i i dag innleder World Cup mot Romania.

Larvik-trenerne Karl-Erik Bøhn og Tor Odvar Moen er på plass i Århus, og vil følge jentene tett i løpet av uka.

– Vi håper på en god turnering for de norske jentene, og tror vi får se en del eksperimentering med forskjellige nye forsvarsformasjoner. Samtidig kommer det en veldig viktig periode for oss etter World Cup, med både Champions League, cup- og seriekamper, så vi hadde lyst til å være her nede for å være nært på våre egne spillere, sier trener Tor Odvar Moen.

Akkurat som landslaget kan dra en fordel av samspilte larviksjenter i World Cup, ser Moen også nyttige effekter av World Cup-turneringen for eget lag.

– Jentene vil jo få veldig god internasjonal matching som vi ikke får i serien til vanlig, og det er selvfølgelig nyttig å ha med seg når vi går i gang med Champions League, sier Larvik-treneren.

På telefon fra Danmark melder han om at Nora Mørk er tatt ut blant spillerne som skal i ilden mot Romania i kveld, og han har stor tro på at hun skal klare seg bra i voksent selskap.

– Nora er ikke av de som pleier å stå med lua i hånda, så hun kommer til å trøkke skikkelig til – det blir moro å se hvordan hun klarer seg, avslutter Moen.

 

NB: Tonje Larsen og Tine Stange var også tatt ut til landslagstroppen for spill i World Cup, men måtte melde avbud på grunn av skadeproblemer.