Gro viste vei – Larvik

Gro viste vei

De norske håndballjentene hadde full kontroll fra start til mål, og anført av en meget god Marit Malm Frafjord inne på linjen, vant de til slutt enkelt 31-23 over Sverige i World Cup.

Dermed står Norge med en seier og ett tap etter sine to kamper i Danmark. Fem Larviksspillere tegnet seg i målprotokollen mot ”søta bror”.

Norge hadde bestemt seg for å ”gi gass” fra star,t og ledet hele 7-1 etter drøyt 10 minutter. I løpet av kampen var ledelsen på det meste oppe i 11 mål.

– Vi skaper mer spill og er mer målfarlige i angrep mot Sverige enn vi var mot Romania, sier landslagskaptein Gro Hammerseng. Hun innrømmer imidlertid at Norge har mye mer å gå på.

Kari Mette Johansen skjønte absolutt ingenting da hun ble utvist 40 minutter ut i kampen mot Sverige.

– Jeg sto på den andre siden av banen og kan ikke annet enn å le av det. Men hvis det hadde skjedd i EM, da ville jeg nok blitt småforbannet. Dette er den merkeligste utvisningen jeg har fått smiler den erfarne Larviksspilleren.

Norge møter Russland i sin neste kamp i EM-oppkjøringen i Danmark.

Norges mål mot Sverige: Marit Malm Frafjord 7, Linn-Kristin Riegelhuth 5, Ida Alstad 3, Tonje Nøstvold 4, Gro Hammerseng 3, Tine Rustad Kristiansen 2, Mari Molid 2, Camilla Herrem 2, Heidi Løke 1, Anja Edin 1, Linn Jørum Sulland 1.

Dette er Norges EM-fasit (annen vinner i parentes):
* 1994 i Tyskland: Bronse (Danmark)
* 1996 i Danmark: Sølv (Danmark)
* 1998 i Nederland: Gull
* 2000 i Romania: 6.-plass (Ungarn)
* 2002 i Danmark: Sølv (Danmark)
* 2004 i Ungarn: Gull
* 2006 i Sverige: Gull
* 2008 i Makedonia: Gull