Norge til semifinale – Larvik

Norge til semifinale

Norge slo Russland med 30-21 i kveldens i World Cup i Århus. Det etter å ha ligget under med 14-7 langt ut i første omgang.

Det så ikke bra ut fra start av i dagens kamp. Norge fant rett og slett ikke ut av det russiske forsvarsspillet de første 20 minuttene av kampen. Russerne stilte opp et fysisk og velspillende 6-0 forsvar som enkelt blokket ned de norske avslutningsforsøkene fra distanse. Norge byttet friskt i jakten på å få satt opp et angrepsspill som kunne føre frem til mål, og et av disse byttene ble spesielt veldig vellykket.

Byåsens unge bakspiller Mari Molid entret banen mot slutten av første omgang. I stedet for å forsøke å skyte over de russiske fjellene, dro hun av noen susere rundt dem i stedet. Dette ga russerne noe annet å forholde seg til, og anført av unge Molid og kaptein Hammerseng kuttet Norge ned russernes ledelse til 14-11 til pause. I tillegg til de nevnte, var det kun Linn-Kristin Riegelhuth som var på høyde med Russland før pause.

I 2. omgang fortsatte Molid og Norge kjøret fra slutten av første omgang. Plutselig satt forsvarspillet perfekt. Midtforsvaret med Breivang, Frafjord, Hammerseng og Molid var utrolig bevegelige, og gode til å tackle russerne vekk fra mål. Russerne ble stresset til skuddbom og feil i angrep etter angrep, og det utnyttet Norge nådeløst.
Mari Molid varierte fint med gode skudd og flotte innspill til linjen. Utover i omgangen meldte flere seg på med gode bidrag i angrep. Gro styrte spillet godt, og bidro med godt tempo og trykk. Linn Sulland fyrte av noen kanoner i en periode hvor russerne så ut til å henge seg på i kampen.

Nora Mørk og Heid Løke, sistnevnte i sin landskamp nummer 50, kom inn og var viktige da Norge definitivt stakk fra Russland. Heidi Løke scoret fire mål det siste kvarteret, og Nora Mørk stod frem som om hun ikke hadde gjort annet en å spille landskamper. I kamp nummer tre scoret hun to mål.

– Jeg hadde hele tiden tro på at vi skulle slå russerne til tross for en elendig start, smiler Nora Mørk.  Jeg elsker situasjoner der vi er sterkt presset og får være med å avgjøre, forteller hun.

Den samme innstillingen hadde også dagens jubilant Heidi Løke.

– Jeg var faktisk heller aldri tvil om at det var mulig å ta igjen en sjumålsledelse til russerne, forteller hun
– Jeg trives veldig godt når viktige kamper skal avgjøres. Selv om dette er en treningsturnering stod det tross alt om en semifinaleplass i dag.

Norge spiller semifinale mot Danmark på lørdag kl.16.15.