Tap i WC-finalen – Larvik

Tap i WC-finalen

Norge tapte World Cup-finalen i Århus med 23-24 for Romania, men debutant Nora Mørk styrket sine sjanser for en plass på det norske EM-laget ytterligere.

De norske håndballjentene fikk muligheten til å revansjere seg for tapet mot Romania i gruppespillet, men også i finalen endte det med ettmålstap.

Norge åpnet kampen bra, og vår egen Linn Jørum Sulland satte tre baller i det rumenske nettet før Romania klarte å svare.  Utover omgangen var det likevel Romania som tok over, og opparbeidet seg en ledelse på 9-5. De norske jentene hevet seg mot slutten av omgangen, og til pause var forspranget utliknet til 12-12.

Kampforløpet fortsatte i noenlunde samme stil i 2. omgang. Norge havnet et par mål etter, og måtte jage Romanias ledelse. Heidi Løke holdt Norge med i kampen med flere sikre avslutninger fra linjen etter fine innspill fra Nora Mørk, og kombinasjonen Mørk/Løke kan vise seg god å ha i EM i desember. Unge Mørk svekket i hvert fall ikke sine sjanser til en plass i EM-stallen i løpet av World Cup-uka i Århus.

Likevel – Romania holdt seg et lite hode foran, og ledet på det meste med fire mål. Norge kom med en sterk sluttspurt, og hadde muligheten til å redde uavgjort og ekstraomganger på slutten. De fleste trodde imidlertid det var avgjort da Romania fikk straffe på stillingen 24-23 15 sekunder før slutt, men Katrine Lunde Haraldsen reddet mesterlig. Etter timeout og 12 sekuder igjen å spille var det til slutt Ida Alstad som hadde kampens siste avslutning, men Romanias keeper reddet, og laget vant med det World Cup for andre året på rad.