Kvartfinale mot Byåsen – Larvik

Kvartfinale mot Byåsen

Ingen lag i Champions League har klart det. Onsdag kommer det eneste laget som har tatt poeng i Arena Larvik, Byåsen, tilbake for å kjempe om semifinaleplass i cupen. 3467 publikummere møtte opp da trønderne gjestet Larvik i november, og den rekorden står fortsatt.

Kvartfinalen i årets NM i håndball for kvinner blir det 60. møtet totalt mellom Larvik og Byåsen. Larvik har 47 seiere så langt. Byåsen har spilt flest cupfinaler av de to lagene, men Larvik har gått seirende ut i ni av ti møter i cupen så langt. Det ene tapet kom i cupfinalen i 2007.

De seks siste sesongene har altså lagene møttes i finalen. Den finalerekken er unik i norsk håndball. Slik blir det ikke i år, ettersom lagene trakk hverandre i NM-sammenheng for første gang siden 2002/03-sesongen.  Larvik har kun møtt Byåsen i kvartfinalen én gang tidligere, på vei til klubbens første NM-finale i 1993/94.

Byåsen er den klubben Larvik har spilt oftest mot i NM-sammenheng. Linn-Kristin Riegelhuth har scoret 254 ganger i cupen for Larvik. Hun er dermed kun to mål fra å bli tidenes toppscorer for Larvik i NM-sammenheng. Lina Olsson Rosenberg har 255 scoringer i cupen for Larvik.

Larvik og Byåsen møtes i kvartfinalen i NM onsdag kl. 18.30 i Arena Larvik.

(Larvik)