Enkelt videre til semi’n – Larvik

Enkelt videre til semi’n

Larvik Håndballklubb er klare for semifinale i cupen etter at Byåsen ble slått 33-24 i kvartfinalen i kveld. Nå er blikket igjen rettet mot Champions League.

Byåsen hadde lite å stille opp med i kvartfinalen i cupen, og var aldri i nærheten av seieren i dagens kamp i Arena Larvik. Hjemmelaget satte standarden fra start, og Byåsen klarte aldri å gjøre kampen særlig spennende.

– Vi håpet å sette skapet på plass tidlig, og bortsett fra noen tullefeil midtveis i 1. omgang, var det ren overkjøring i dag. Vi måtte aldri i kjelleren, og jeg synes vi slapp overraskende billig fra denne kampen, sier trener Karl Erik Bøhn etter kampen.

Larvik var tidlig oppe i en femmålsledelse, og selv om Byåsen nærmet seg midtveis i omgangen, var pauseresultatet klare 17-11 til hjemmelaget. Tine Stange er tilbake for fullt etter skade, og ble Larviks toppscorer med seks mål til slutt.

– Det var godt å se Tine tilbake i godt slag, samtidig som Tine R. Kristiansen og Thea Mørk også spilte bra. Cecile var også god i mål – som vanlig, fortsetter Bøhn.

At det ikke måtte hentes krefter i kjelleren kan vise seg å bli viktig mot Oltchim Valcea til helgen. Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Kari Mette Johansen fikk hvile bein på benken i lange perioder i dag, og alt fokus er nå på lørdagens viktige Champions League-kamp.

– Byåsen ble et hakk for små i dag, men dette gjør at vi kan sette alle kluter til mot Valcea på lørdag – og det blir nok en helt annerledes kamp. Vi trenger friske bein til den kampen, men vi er inne i en veldig god stim om dagen, så de skal få noe å bryne seg på, sier Bøhn.

Andreomgangen i dagens kvartfinale ble mer av en transportetappe. Larvik viste ikke frem storspillet fra førsteomgangen mot Randers sist helg, men det var heller aldri nødvendig. Det er godt å vite at vi har litt å gå på til lørdagens kamp.

– Vinner vi mot Valcea, så ligger veien åpen for videre mesterligaspill. Jeg føler meg ganske sikker på at vi ikke taper hjemme mot Toulon, så jeg håper det kommer masse folk på tribunen for å hjelpe oss videre på lørdag, avslutter Bøhn.

Rett i underkant av 1000 mennesker fikk med seg dagens kvartfinaleoppgjør i Arena Larvik. Til lørdagens kamp mot fjorårets mesterligafinalist, Oltchim Valcea, håper vi på 3-4 ganger så mange!