Larvik kjempet og vant – Larvik

Larvik kjempet og vant

Larvik HK lå under til pause, men slo til slutt Oltchim Valcea 34-31 i mesterliagkampen på hjemmebane etter å ha vist stor vinnervilje.

– Dette var kjempekjekt! Vi visste vi kom til å få tøff motstand, og jeg synes vi viser både innsats, tæl og vilje i denne kampen. Vi viser også at vi er bra i motgang, og måten vi reiser oss på etter at Oltchim var gode i slutten av 1. omgang er imponerende, sier keeper Cecilie Leganger etter kampen.

Larviksjentene åpnet også denne gang veldig bra, og hadde en femmålsledelse flere ganger i 1. omgang. Det så ut som om hjemmelaget skulle gå til pause med komfortable sifre, men så skiftet kampen plutselig karakter. Valcea dro frem kapastiteten som ligger i laget, kom i kapp og plutselig var det bortelaget som kunne gå til pause med ledelse 18-17.

– Oltchim er uberegnelige. Det er mye kvalitet i laget og de er vanskelige å stoppe når de er inne i en god stim. Vi fikk merke det i slutten av første omgang, sier trener Karl Erik Bøhn.

Etter en liten pauseprat skiftet imidlertid kampen karakter igjen, og denne gang var det Oltchim Valcea som fikk smake litt norsk kvalitet av Larvik HK. Nora Mørk løp i front da hjemmelaget hentet inn Valcea – og rykket direkte ifra i starten av 2. omgang.

– Vi kunne ikke slippe dem frem som vi gjorde før pause, men jeg måtte ikke frem med de store kraftsalvene i garderoben. Jentene fikk beskjed om å fokusere bedre på arbeidsoppgavene sine, og jeg fikk et veldig klart svar fra dem, smiler Bøhn.

Tre minutter etter pause var Larvik plutselig tre mål foran igjen, og denne gang klarte Oltchim aldri å hente inn forspranget. Hjemmelaget kjørte tidvis over rumenerne, og var etter drøyt halvspilt omgang i ledelsen 30-22. En litt slurvete avslutning på kampen gjorde at Valcea nærmet seg, men seieren var aldri truet.

– Vi spiller helt sinnsykt bra i angrep i dag. Både Tine og Tonje har gode langskudd, samtidig som vi er flinke med innspillene, men seieren var uansett det viktigste, sier Heidi Løke etter kampen.

Med denne seieren skal det bli veldig vanskelig å hente inn Larvik HK for de andre lagene i Champions Leagues gruppe C. Randers HK fikk overraskende stryk hjemme mot Toulon, så Larvik topper nå gruppen overlegent med 6 poeng av 6 mulige – alle de andre står med 2 poeng etter tre kamper.

Linn-Kristin Riegelhuth scoret sitt Champions League-mål nummer 300 i dagens kamp, og Nora Mørk scoret sitt 500. mål på seniornivå. Tine Stange ble kåret til Larviks beste spiller.

(Larvik)