Åtte Larvik-spillere til EM – Larvik

Åtte Larvik-spillere til EM

Åtte spillere fra Larvik HK var med da landslagstroppen til EM ble tatt ut i dag, men Tine R. Kristiansen og Linn J. Sulland blir ikke å finne med flagget på brystet i desember.

Larvik Håndballklubbs Tonje Larsen, Heidi Løke, Gro Hammerseng, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Linn Kristin Riegelhuth og Tine Stange var blant de 16 spillerne som i dag ble tatt ut i landslagstroppen til EM i håndball i Norge og Danmark i desember.

– Det er 16 gode spillere som skal til EM, ingen tvil om det, og vi er glade for å ha med åtte av våre spillere i troppen, sier Karl Erik Bøhn etter uttaket.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Mia H. Høgdahl valgte å kun ta med to keepere til EM for å få plass til flere utespillere, men fikk likevel ikke plass til verken Tine Rustad Kristiansen eller Linn Jørum Sulland. De to unge bakspillerne Mari Modal og Stine Bredal Oftedal er med i troppen, så landslagsledelsen har tydeligvis prioritert ungdommelig pågangsmot fremfor rutine denne gang. Molid spilte bra for Norge i World Cup i september, mens Stine Bredal Oftedal går inn i mesterskapet uten å ha spilt en eneste A-landskamp tidligere.

– Laget ble tatt ut etter en totalvurdering hvor vi har sett på de forskjellige spillernes kvaliteter, form og spilletid. Vi har mange gode venstrehåndsskyttere, og Linn J. Sulland har ikke hatt så mye spilletid i Larvik i det siste. Stine har gjort sine saker bra på juniorlandslaget, og er kvalitet for fremtiden, sier landslagssjefen til TV2 Sport.

Selv om Larvik-trener Karl Erik Bøhn er fornøyd med å ha åtte jenter i troppen, så forstår han ikke helt begrunnelsen om at Linn J. Sulland har fått lite spilletid.

– Jeg likte dårlig den begrunnelsen som ble gitt for å ikke ta med Linn. Når man spiller på et lag med så mange gode bakspillere, som samtidig spiller langt flere kamper enn de andre lagene, så sier det seg selv at vi må rullere på laget for å holde kvaliteten oppe. Jeg hadde regnet med at landslagsledelsen hadde vektet dette ved uttaket. Én omgang mot topp europeisk motstand i Champions League er nok vel så verdifull kamptrening frem mot et EM som en hel kamp i Postenligaen, mener Bøhn.

Tine K storspilte mot Toulon i årets siste hjemmekamp i mesterligaen mot Toulon med seks mål og flere assist, men rakk altså ikke helt frem denne gang.

Likevel – halvparten av Norges tropp til EM kommer fra Larvik HK!

Vi gratulerer jentene, og ønsker lykke til i EM!!

 

Her er EM-troppen:

 

Målvakter:

Kari Aalvik Grimsbø, Team Esbjerg

Katrine Lunde Haraldsen, Györ

Bakspillere:

Ida Alstad, Byåsen Håndball

Tonje Nøstvold, FC Midtjylland

Karoline Dyhre Breivang, Larvik

Gro Hammerseng, Larvik

Tonje Larsen, Larvik

Tine Stange, Larvik

Mari Molid, Byåsen

Stine Bredal Oftedal, Helset (spiller for Stabæk)

Flerposisjonsspillere:

Linn-Kristin Riegelhuth, Larvik

Nora Mørk, Larvik

Kantspillere:

Kari Mette Johansen, Larvik

Camilla Herrem, Byåsen Håndball

Linjespillere:

Heidi Løke, Larvik

Marit Malm Frafjord, Viborg