Jubilerer i Valcea – Larvik

Jubilerer i Valcea

Søndag løper Larvik-jentene ut på parketten i Champions League for 100. gang. Jubileumskampen spilles i Valcea, der klubbens gjennombrudd i europeisk håndball kom i 2001.

6. januar 2001 vant Larvik sensasjonelt da Oltchim Valcea ble slått 24-19 i «Traian» sportshall. For første gang gikk laget videre etter gruppespillet i Europas beste klubbturnering. Larvik fikk stående applaus fra publikum i hallen da kampen var over, mens Valcea-jentene ble møtt av pipekonsert.

Larvik Håndballklubb spiller Champions League for tolvte gang og er klar for hovedrunden som gruppevinner. Det betyr at jentene kan reise til Romania og møtet med forrige sesongs finalist uten at kampen har betydning for plasseringen i gruppa for noen av lagene. Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn kan dermed ta hensyn til spillernes totalbelastning i den siste klubbkampen før EM-pausen.

Nora Mørk har også sitt eget jubileum i kampen. Hun spiller sin 100. kamp som seniorspiller på klubbnivå (tallet inkluderer kamper i alle turneringer for alle klubber hun har representert). Hun debuterte bare seks dager etter at hun fylte 16.

Lene Rantala har flest Champions League-kamper av Larvik-spillerne, og keeperen spiller sin 90. kamp i Champions League mot Valcea. Det er samtlige etter at hun kom til klubben i 1997.

Gruppespillet avsluttes i helgen og tirsdag er det trekning av puljene i hovedrunden.

(Larvik)