CL-gruppen endret – Larvik

CL-gruppen endret

Larvik HK, Györ og Dinamo har levert inn en samlet protest etter at EHF har endret Champions League-gruppa til fordel for Leipzig.

Etter forrige ukes Champions League-trekning i Wien, ble de to toerne i Larvik Håndballklubb sin gruppe plutselig byttet om i gruppeoppsettet. HC Leipzig ble flyttet opp i tredjeposisjon i stedet for Dinamo, noe som betyr at kampoppsettet endres – og ikke til det bedre for Larvik HK.

– Dette betyr at våre to antatt sterkeste motstandere i kampen om en semifinaleplass får hjemmekamp sist i våre innbyrdes møter, og det kan vi ikke godta sånn uten videre. Her kan det fort bli så jevnt at innbyrdes møter og målforskjell blir avgjørende, og da er det en stor fordel å ha hjemmekamp sist, forklarer trener Tor Odvar Moen.

Årsaken til omrokeringen i gruppa er at det arrangeres et friidrettsstevne i Leipzigs hjemmearena på en av datoene i det første kampoppsettet, og det tyske laget kan derfor ikke spille der denne dagen. Leipzig var også oppe i samme situasjon i fjor, men den gang ble saken løst ved at man flyttet kampen til en annen hall i området.

– Vi var veldig tydelige overfor EHF på at hvis en liknende situasjon skulle dukke opp igjen, så skulle denne informasjonen ut før trekningen. Trekningen foretas på visse premisser som er gitt i forkant, og grunnen til at plasseringen i gruppa også trekkes, er nettopp fordi kampoppsettet selvsagt er av betydning for lagene. Likevel ligger det ingen automatikk i at vi hadde godtatt dette selv om vi hadde blitt informert på forhånd, fortsetter Moen.

Som om det ikke var nok at kampene har blitt rokert om på grunn av lagenes plassering i gruppa, så har EHF også endret kampoppsettet slik at Larvik nå starter med en bortekamp påfulgt av tre hjemmekamper i stedet for to.

Larvik skulle i utganspunktet møte Dinamo borte i første kamp, og deretter Leipzig og Györ hjemme i Arena. Etter omrokeringen i gruppa får Larvik nå først en bortekamp mot Leipzig i Tyskland, så skal alle hjemmekampene spilles på rekke og rad, før det blir en knallhard avslutning med bortekampene mot Dinamo og Györ.

– Selv om det ikke var noen drømmetrekning for oss, så vi etterhvert det gunstige i kampoppsettet slik det ble etter plasseringen av lagene. Vi synes det blir helt feil å endre på dette etter trekningen, og at det også undergraver trekningen i seg selv, sier Moen.

Larvik håndballklubb, Györ og Dinamo har samlet levert inn en protest til EHF angående saken, og venter nå på svar fra forbundet.

– Jeg har allerede purret flere ganger på EHF for å få et svar angående dette, men foreløpig har jeg ikke hørt noe fra dem. Vi forventer at protesten tas til følge, avslutter Moen.

(Larvik)