Norge utklasset Ungarn – Larvik

Norge utklasset Ungarn

Larvik-jentene hadde nok en god dag for Norge da Ungarn ble knust 34-13, men keeper Katrine Lunde Haraldsen var banens gigant da de norske jentene sikret gruppeseieren.

De norske håndballjentene vartet opp med en fantastisk forestilling i en nesten fullsatt Håkons Hall på Lillehammer i gruppefinalen mot Ungarn. Larvik-spillerne slo igjen an tonen offensivt i dagens kamp, men banens beste var Katrine Lunde Haraldsen som mer eller mindre stengte målet etter få minutter.

Fra 2-2 etter fem minutter, gikk det nesten en halv omgang før ungarerne nettet igjen. Norge ledet 19-7 til pause etter blant annet fem mål fra Heidi og fire mål fra Linka, men etter kampen var det mest snakk om keeper Lunde Haraldsen.

– Katrine var helt syk i dag, sa kaptein Gro Hammerseng til TV2 etter kampen.

De norske spillerne gikk ned på kne og hyllet sin egen keeper etter kampen, og Camilla Herrem var ikke noe snauere enn Gro i skryten av sisteskansen.

– Hun fortjener hyllesten. Dama er jo helt magisk, var attesten fra Herrem.

Med en redningsprosent på smått utrolige 67 prosent, er det vanskelig å si seg uenig. Ikke umulig at Lunde Haraldsen hadde noe kjennskap til ungarernes skuddvaner fra sitt daglig virke hos vår mesterligamotstander Györ, men like fullt veldig imponerende.

– I dag kan det ikke ha vært moro å spille mot henne, fortsatte Gro, som forhåpentligvis holder sitt eget hemmelige skuddreportoar i gjemmeboksen for Katrine frem mot Györ-kampen.

Men selv om keeper-spillet var fantastisk, så var ikke angrepsspillet mye dårligere. Ungarn fikk smake 34 baklengs av et norsk lag som lekte seg på banen, og igjen ble det mange mål fra Larvik-spillerne.

Våre jenter sto i dag for 21 av 34 mål og har scoret over to tredeler av målene så langt i EM. Lunde Haraldsen skal med andre ord få noe å bryne seg på når hun møter lagvenninnene fra Larvik igjen i mesterligaen. Heidi ble igjen norsk toppscorer med syv mål, mens Nora vokser seg stadig større i mesterskapet med seks mål i dag. Linka puttet fire mot Ungarn, og Gro og Tonje satte to mål hver i dagens kamp.

Heldigvis er alle de norske jentene på samme lag i EM, og det er vanskelig å se hvem som skal stoppe dem på veien mot EM-gullet. Norge møter lagene som kom seg videre fra gruppespillet i Arena Larvik i mellomspillet, og først ut er gruppevinner Sverige på søndag. Deretter blir det Nederland og Ukraina neste uke.