Sulland inn i EM-troppen – Larvik

Sulland inn i EM-troppen

Larvik-spiller Linn Jørum Sulland bytter plass med Stine Bredal Oftedal før semifinalen, og er klar til kampen mot Danmark i Herning på lørdag.

Alle nasjonene i EM har anledning til å bytte spillere mellom de forskjellige delrundene i EM-sluttspillet. Spillerne må da velges fra den bruttotroppen som ble tatt ut i forkant av mesterskapet, og landslagssjef Thorir Hergeirsson har nå valgt å ta hardtskytende Linn Jørum Sulland inn i varmen på bekostning av mesterskapsdebutant Stine Bredal Oftedal.

– Linn vil forsterke lagets bakspillerressurs med sin spisskompetanse; skudd fra 9-11 meter, samtidig som hun inngår i vårt gode venstrehåndsteam. Hun vil i tillegg kunne bidra til vårt 7-meterteam, og i finalespill kan som kjent kamper måtte avgjøres på straffekast, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til handball.no.

– Dette var en skikkelig gladmelding for Linn og oss i Larvik HK. Hun har holdt seg godt i gang de siste ukene og vil helt klart være en spiller Norge kan få bruk for under finalehelgen i Herning. Linn har holdt trykket oppe på trening, og hun var utrolig god da hun var med et forsterket Flint i kampen mot Nederland rett før mesterskapet startet, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Linn satte ti baller bak den nederlandske målvakten i den kampen, og hennes langskytteregenskaper kan bli gode å ha i semifinalen. Ikke minst i tapet mot Sverige, med Tine Stange ute med sykdom og Heidi Løke borte fra streken, var behovet for en langskytter i form skrikende.

– Norge har tre meget gode venstrehendte spillere med fra før, men Linn har noen kvaliteter som skytter som ingen av de andre har i like stor grad. Jeg regner med at de kommer til å pakke inn de norske linjespillerne med alt de har, spesielt Heidi, for å se om Norge har evnen til å avgjøre kampen fra distanse. Her kan Linns spisskompetanse komme godt med, og det er jo en av grunnene til at hun er tatt ut, sier Moen.

Larvik-treneren føler med debutant Bredal Oftedal som nå ikke får spille finalespillet, men har likefullt latt seg imponere av ungejnta.

– Når noen kommer inn, må dessverre noen ut. Jeg synes synd på Stine som nå ikke får være med når den ordentlige moroa begynner. Heldigvis har hun fått vist at hun er en spiller for fremtiden i de minuttene hun har fått prøve seg under mesterkapet. Etter min mening kan hun si seg godt fornøyd med det hun har levert og glede seg til fremtidige mesterskap, avslutter Moen.

(LARVIK)