Herlig revansje for Linn – Larvik

Herlig revansje for Linn

Linn Jørum Sulland gjorde et flott comeback i landslagstrøya og ble toppscorer med sju mål da Norge slo Danmark 29-19 i semfinalen i håndball-EM.

Norge er klare for finalen i håndball-EM etter lørdagens seier mot Danmark, og møter Sverige i finalen søndag. De svenske jentene slo Romania 25-23, og er klare for sin første mesterskapsfinale.

Et heltent norsk lag ga Danmark aldri en sjanse i dagens semifinale. De norske jentene gikk ut i et forrykende tempo og ledet 5-0 etter fem minutter. Gro Hammerseng styrte skuta med stødig hånd, mens Katrine Lunde Haraldsen stengte igjen helt bakerst. Til pause var stillingen 14-10 til Norge.

Norge bommet på sine to første straffer i kampen, og i andre omgang fikk Linn Jørum Sulland endelig prøve seg fra syvmetersmerket. Linn ble som kjent blant annet hentet inn for å sette straffer, og med full utteling på fem forsøk og to langskudd i kassa fra distanse i tillegg, ble hun norsk toppscorer i semifinalen. Et herlig comeback fra Linn!

– Det var fantastisk, jeg ble spilt opp veldig bra på skuddene. Jeg hadde bare Larvik-spillere rundt meg, så det var kjente bevegelser. Så det er bare å gjøre som jeg gjør i Larvik hver dag. Det gikk jo bra, sa Linn til Dagbladet etter kampen.

Norge holdt ledelsen og skled ytterligere ifra til sluttresultat 29-19. En soleklar borteseier i Herning etter en glimrende gjennomført kamp av de norske jentene.

Nå satser vi på revansje for alle de norske jentene i finalen mot Sverige!