EM-gull til Norge!! – Larvik

EM-gull til Norge!!

Norge er europamestere i håndball for kvinner for fjerde gang på rad etter å ha slått Sverige 25-20 i søndagens finale, og ni av våre jenter kommer hjem fra Danmark med fortjente gullmedaljer rundt halsen. Gratulerer alle sammen!!

Norge gikk opp i ledelsen 4-2 i dagens EM-finale i Danmark, men de svenske jentene hadde ikke tenkt til å gi seg uten kamp denne gangen heller. Norge slet igjen med et svensk lag som spilte sterkt i forsvar og dro ned tempoet i kampen, men de norske jentene hang bedre med denne gangen enn i mellomspillet. Til pause var det likevel Sverige som var i føringen med  med ledelse 11-10.

Etter pause satte Norge opp tempoet og fikk mer sving på spillet. Jentene fikk endelig kontraspillet til å sitte, og det svenske laget begynte å bli møre i beina. Kaptein Gro Hammerseng spilte igjen en stor kamp og gikk i bresjen for de norske jentene. Norge løp ifra svenskene mot slutten, og Karoline Dyhre Breivang sikret gullmedaljene da hun satte inn det siste målet til norsk seier 25-20.

Norge tok med det sitt fjerde EM-gull på rad, og er historiske. Ingen annen nasjon har noen gang klart det i håndball i mesterskapssammenheng(EM, VM eller OL).

De ni europamesterne 2010 fra Larvik Håndballklubb er: Tonje Larsen, Gro Hammerseng, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Tine Stange, Nora Mørk, Linn Kristin Riegelhuth, Heidi Løke og Linn Jørum Sulland.

Gratulerer så mye alle sammen!!!

 

 

Kampfakta:

Norge – Sverige 25-20 (10-11)

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø – Mari Molid, Nora Mørk (1), Ida Alstad, Heidi Løke (5), Tonje Nøstvold (2), Karoline Dyhre Breivang (3), Gro Hammerseng (5), Kari Mette Johansen, Marit Malm Frafjord (1), Tonje Larsen (1), Linn-Kristin Riegelhuth, Tine Stange, Camilla Herrem (4), Linn Jørum Sulland (3).

Toppscorer Sverige: Isabelle Gulldén (7).