Cupfinale på torsdag – Larvik

Cupfinale på torsdag

Larvik Håndballklubb er igjen klare for cupfinale i Oslo Spektrum, og statistikken er absolutt ikke i jentenes disfavør - til nå har det blitt 10 seiere på 14 forsøk.

Når Larvik Håndballklubb løper ut på banen i Oslo Spektrum torsdag 30. desember, så gjør de det for niende året på rad. Det er med andre ord ingen ny opplevelse for mange av spillerne, og heller ikke for klubben. Siden Larvik Håndballklubb ble startet i 1990 har vi spilt 14 finaler, og 10 av disse har endt med seier.

De siste seks finalene har vi møtt erkerival Byåsen, men i år blir det altså en annen motstander. Vipers Kristiandsand spiller sin første finale, og Larvik har heller aldri møtt Vipers i NM-sammenheng tidligere.

Likevel, vi er langt fra ukjent med laget som tidligere het Våg HK, og Larvik har 22 seiere på rad mot Vipers siden 1991. Kun én eneste gang har det endt med seier til laget fra Kristiansand – i det aller første møtet mellom de to tapte Larvik på hjemmebane i 2. divisjon en septemberkveld i 1991. Det siste møtet mellom lagene endte med 26-18 til Larvik i Arena 19. september i år.

Lagkaptein Tonje Larsen har spilt 12 av de 14 finalene Larvik HK har vært i, og «dronningen» har vært med på å vinne alle de ti NM-gullene klubben har tatt. Keeper Lene Rantala har ni NM-gull, og kan altså ta sitt tiende i år.