Flest NM-gull på rad – Larvik

Flest NM-gull på rad

Larvik Håndballklubb er mestvinnende på damesiden med sine ti NM-gull, og klubben har også den lengste seiersrekka på rad med fem gull etter hverandre.

Larvik HK vant fem NM-finaler på rad i sesongene 2002-2006, og ligger med det to seiere foran de neste lagenes seiersrekker. De to gamle storlagene Skogn og Sverresborg har nest flest, med tre cupfinaleseiere på rad.

Larvik HK er også den klubben som har vunnet desidert flest gull på kvinnesiden med sine ti NM-gull – dobbelt så mange som Skogn og Gjerpen. Etter der igjen kommer Bækkelaget og Byåsen med fire NM-gull hver, mens Sverresborg har tre.

Larvik har vunnet cupfinalen de to siste årene, og kommer til Spektrum 30. desember som regjerende norgesmester. Det er 21. gang klubben deltar i NM, og 15 finaler på 21 forsøk må absolutt sies å være godkjent. Finalen i år blir den 99. kampen i NM-sammenheng, og totalt har vi scoret 3153 mål i NM-historien.

I finalesammenheng har vi en målscore på 356-308, og det er Linn-Kristin Riegelhuth som er mestscorende i finalene hittil med sine 45 mål totalt. Likevel er det en annen venstrehendt spiller som har flest antall mål i en enkelt finale, nemlig Linn Jørum Sulland som puttet 12 mål mot Byåsen i fjorårets cupfinale.

(Larvik)