Med et nytt NM-gull i sikte – Larvik

Med et nytt NM-gull i sikte

Med EM-opptur for ni av spillerne og litt julehvile i bein og armer for hele laget, tror Larvik-trener Karl Erik Bøhn jentene vil sprudle av spilleglede i dagens NM-finale.

Selv om Gro Hammerseng er ute i dagens kamp, skal oppturen fortsette for Larvik-jentene – og det vel uansett liten tvil om hvem som har favorittstempelet på seg.

– Selv med «kun» åtte ferske europamestere på laget, så er vi skyhøye favoritter. Jentene fikk en god inngang på jula, humøret er på topp og jeg er helt sikker på at laget har lyst til å vise seg frem fra sin beste side i cupfinalen, sier trener Bøhn før kampen.

Dagens NM-finale mot Vipers Kristiansand blir startskuddet til en viktig periode for Larvik Håndballklubb, og en «flying start» med seier i Spektrum er gull verdt. Allerede 9. januar er det bortekamp mot Byåsen i Postenligaen, og i februar er det klart for hovedrunden i Champions League.

– Vi stiller uansett høyest krav til oss selv, og det viktigste er at vi fungerer godt som et lag i hver kamp. De som spilte i EM har hatt kontinuitet i spillet sitt, samtidig som resten av laget har trent godt hjemme. Jeg tror det skal bli veldig tøft for Vipers i dag, selv om Gro ikke spiller, fortsetter Bøhn.

I dagens cupfinale mot Vipers møter Larvik et lag som ofte spiller et offensivt 3-2-1-forsvar, men i Postenliga-kampen i Arena Larvik holdt de seg til et flatt 6-0-forsvar. Det holdt til uavgjort 12-12 ved pause, men til slutt endte kampen med seier 26-18 til Larvik HK.

– Vipers er et av lagene som har gitt oss mest motstand i år, og det er spennende å møte et lag som spiller med et offensivt forsvar. Vi er likevel godt forberedt uansett hvilken forsvarsvariant som kommer. Dette NM-gullet skal vi ta, avslutter Bøhn.

 

Se kampen på TV2 fra klokken 16.30.

 

(Larvik)