Seriefinale – del 1 – Larvik

Seriefinale – del 1

Søndag er det klart for sesongens første serieoppgjør mot Byåsen, og hvis våre jenter vinner i Trondheim skal det bli tøft å nekte Larvik HK seriegullet.

Søndagens kamp mot Byåsen i Trondheim Spektrum kan godt sies å være en tidlig seriefinale. Erkerival Byåsen har allerede avgitt to poeng med to uavgjorte kamper, og med et tap søndag skal det bli vanskelig for dem å vippe Larvik-jentene av tronen. Etter en uke med litt turbulens, er det et kampklart Larvik HK som reiser oppover til Trondheim.

– Det har vært en spesiell uke hvor sport for en sjelden gangs skyld kom litt i skyggen i Larvik HK, men vi har gradvis klart å rette fokus mot helgens toppkamp mot Byåsen. Den gjengen som avsluttet treningsuka i dag er mer enn klare til å nedkjempe hjemmelaget på søndag. Dette er ikke en hvilken som helst kamp, så det har vært greit å ha et såpass klart kortsiktig mål å sikte seg inn mot denne uka, sier trener Tor Odvar Moen fredag kveld.

Det er Norges to desidert beste lag som møtes søndag, og Byåsen er sågar det eneste laget som har klart å ta poeng fra våre jenter i Postenligaen på mange år. Selv om høstens cupoppgjør endte med en klar seier 33-24 til Larvik hjemme i Arena, så blir det nok likevel en langt vanskeligere kamp på bortebane.

– Vi har fått veldig hard kamp av Byåsen på bortebane tidligere, selv om vi har vært klare favoritter på forhånd. Vi forventer oss tøff motstand nok en gang, men kommer forberedt og klare til Trondheim, fortsetter Moen.

Sammen med Ole Gustav Gjekstad har Moen og spillerne gjort videoanalysene og lagt taktikken for å knekke Byåsen søndag. Det har vært skikkelig bra trøkk på de siste treningene, og det er et seiersugent Larvik-lag som kommer til kamp. Favorittstempelet ligger på våre jenter, men noen undervurdering av Byåsen blir det ikke.

– Byåsenstallen har gjenomgått en del endringer før denne sesongen, noe som sikkert gjør at vi oppfattes som litt større favoritter til dette oppgjøret enn til de foregående kampene i Trondheim. Når det er sagt, er vi veldig klar over at det fortsatt er mye kvalitet i hjemmelaget med blant annet tre nybakte europamestere i stallen, avslutter Moen.

Det Moen ikke sier, men som ikke er til å komme utenom – Larvik reiser til kampen med åtte nybakte europamestere. Det kunne vært ni, men Gro Hammerseng må fortsatt vente litt før hun er tilbake på banen i Larvikdrakt.

 

Kampen spilles i Trondheim Spektrum søndag 9. januar kl. 18.00.