Banket Byåsen borte – Larvik

Banket Byåsen borte

Larvik HK åpnet og avsluttet råsterkt, og vant toppoppgjøret mot Byåsen 30-20 foran 4.336 tilskuere i Nidarøhallen.

Det ble en soleklar borteseier i dagens oppgjør mot Byåsen, og skapet ble satt på plass rimelig tidlig denne gang. Jentene gikk ut i et forrykende tempo og ledet 6-0 før Byåsen fikk sin første scoring. Da var det spilt nesten et kvarter av kampen…

– Vi starter med helt vanvittig tæl og innsats i forsvar, og jentene stengte jo helt for Byåsen. Når Cecilie i tillegg står fantastisk i mål og tar det som kommer gjennom, så kan det ikke ha vært lett å være Byåsen-spiller det første kvarteret, sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

Etter kanonstarten kom Byåsen mer med i kampen, men Larvik-jentene gikk likevel til pause med ledelse 12-8.

– Vi gjorde noen angrepsfeil som tillot Byåsen å henge med i kampen, og hadde vi satt alle sjansene våre kunne dette ha vært avgjort veldig tidlig. Likevel vil jeg si vi hadde god kontroll hele kampen gjennom, fortsetter Moen.

I 2. omgang yppet Byåsen seg litt i starten, og var bare to mål bak på stillingen 13-11. Våre jenter hadde imidlertid mer på lager og rykket igjen til 20-14. Derfra og inn økte de jevnt og trutt til det sto 30-20 på måltavla da sluttsignalet gikk. Heidi Løke ble Larviks toppscorer med 10 mål – ikke uvanlig for den jenta.

– Det er helt fantastisk at hun gjennomfører en slik kamp etter det hun har vært gjennom den siste uka. Det viser hvor proff Heidi er, avslutter Moen.

Ettersom Tertnes tapte hjemme mot Storhamar 24-29 i kveld, inntok også Larvik HK sin rettmessige plass på toppen av tabellen. Vi er eneste lag uten poengtap, og har 16 poeng etter åtte spilte kamper. På de neste plassene følger nettopp Tertnes med 15 poeng på ti kamper, og Byåsen med 14 poeng etter ni kamper.

 

Neste kamp:

Onsdag 12. januar: LARVIK – STABÆK, kl. 19.00