Tine og Kine møtes igjen – Larvik

Tine og Kine møtes igjen

Det er klart for en ny søsterduell i dagens kamp mot Fredrikstad når Tine Rustad Kristiansen møter tvillingsøster Kine på motsatt banehalvdel.

Dagens kamp er langt fra det første møtet på håndballbanen mellom Tine og Kine, men i år stiller Kine i annen drakt enn tidligere. Etter å ha spilt for Nordstrand i en årrekke i blått og hvitt, la hun egentlig opp for halvannet år siden, men ble overbevist om et comeback i eliteserien for Fredrikstad i høst.

– Det er lagvenninne Anette Hovind Johansen som har «ansvaret» for at jeg er tilbake på banen idag. Hun er en veldig god venninne som jeg spilte sammen i Nordstrand tidligere, og hun fikk overbevist meg om å spille topphåndball for Fredrikstad, sier Kine.

Kine og Anette var faktisk begge med på å slå Larvik HK sist gang det ble tap for våre jenter i en ordinær seriekamp – den 18. april 2001…

Den gang vant Nordstrand 28-22 i Oslo, men Kine innser at det kan bli tøft å gjenta den bragden med Fredrikstad i dagens kamp i Arena Larvik.

– Det er mange unge jenter på laget, og det blir først og fremst en morsom opplevelse å spille i Arena Larvik mot et av verdens beste lag. Vi har fokus på eget lag, og håper selvfølgelig å gjøre en god kamp, men at det blir vanskelig å vinne er ganske sikkert. Det er jo en stund siden Larvik har tapt på hjemmebane, sier Kine.

Tvillingsøster Tine holder også eget lag som klare favoritter, men undervurderer likevel ikke motstanderen.

– Dette er vel ikke den kampen Fredrikstad «må» vinne i løpet av sesongen, og de spiller uten press på seg. Det gjør at de kan slippe seg løs og ha det moro ute på banen, og det er ofte da man presterer best, sier Tine.

Tvillingsøstrene synes uansett det er hyggelig å kunne møtes igjen i forbindelse med kamp, og etter litt hjemmekos hos Tine for begge to i går kveld, er de klare til kamp i dag – og moro skal det bli.

– Jeg fikk en melding på telefonsvareren i går om at vi måtte passe veldig godt på spiller nummer 15 på Fredrikstad, men jeg aner verken hvem spilleren er eller hvem som la igjen meldingen, ler Tine.

– Uansett, så er hun i hvert fall advart, og bør komme til kamp godt forberedt, avslutter Kine lattermildt.

Og da er det klart for søsterduell i Arena Larvik igjen i kveld.

 

Kampen mellom Larvik og Fredrikstad starter kl. 18.00

Før det vises Ungarn-Norge i håndball-VM for herrer på storskjerm i Arena fra kl. 16.30