Styrker for fremtiden – Larvik

Styrker for fremtiden

Stortalentet Amanda Kurtović er igjen klar for Larvik Håndballklubb. Fra fredag 4. februar er hun formelt spilleklar for sesongens Norgesmester.

Kurtović skrev før sesongen 2010/2011 en 2-årskontrakt med Larvik HK. Da Linn-Kristin Riegelhuth returnerte til Larvik valgte hun imidlertid å spille for Byåsen med Larviks velsignelse. Det er denne kontrakten hun nå skal fullføre i Larvik.

Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen kommenterer overgangen som følger: – Personlig ville jeg gjerne hatt Amanda i Larvik allerede fra sommeren. Amanda er et av norsk håndballs største talenter og går inn i et fra før meget sterkt venstrehåndsteam i klubben vår. Sammen med Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth og Nora Mørk utgjør hun kanskje Europas beste høyreside.

– Jeg gleder meg utrolig mye og er kjempeklar, forteller Amanda Kurtović. – Jeg har trent en stund med klubben og selv om det har skjedd en del, opplever jeg at alle oppfører seg veldig profesjonelt og har stor fokus på det sportslige. Nå gleder jeg meg til å spille i den hvite Larvik-drakten.

Fakta:
21 kamper og 78 mål for landslag kvinner junior.
28 kamper og 88 mål for landslag kvinner ungdom.

Meritter:
Gull i junior-EM 2009.
Toppscorer i finalen (10 mål) i junior-EM 2009.

Kamper for klubblag:
Byåsen (2010): 14 kamper (45 mål)
Nordstrand (2007-2010): 70 kamper (300 mål)

Tidligere klubber:
Byåsen (2010), Nordstrand (2007-2010), Sandefjord, Runar, Stavanger.

(Larvik)