Ny storseier mot Vipers – Larvik

Ny storseier mot Vipers

Larvik HK viste gryende storform før helgens mesterligakamp mot Leipzig og knuste Vipers Kristiansand 31-20 på bortebane i kveld.

Larvik HK pulveriserte Vipers i dagens kamp i Kristiansand og ledet med hele 12 mål allerede til pause. Hjemmelaget ble malt i stykker fra første stund, og Linn Jørum Sulland satte tonen ved å sette inn tre av de fire første målene. Våre jenter spilte på hele registeret og hjemmelaget hang absolutt ikke med i svingene.

– Jeg synes vi gjør en strålende 1. omgang og kun seks baklengs på de første 30 minuttene er veldig bra. Jentene gjør det de skal og holder tett bakover, samtidig som de er flinke i til å score mål i andre enden av banen, oppsummerer trener Tor Odvar Moen.

Med en 18-6-ledelse til pause var selvfølgelig kampen kjørt for lenge siden da lagene gikk ut på banen for å gjøre unna den andre halvdelen av kampen. Larvik-jentene klarte ikke helt å holde intensiteten oppe, og etter tilsammen 11 skuddbom på avslutninger fra seksmeteren og i kontra, var ikke uttellingen helt der den burde være i 2. omgang.

– Det er klart det er vanskelig å være like konsentrert når man leder med så mange mål, og jeg skulle gjerne ha sett at vi ikke hadde bommet på såpass mange klare sjanser. Jeg er veldig opptatt av at vi viser skarphet i de avslutningsøyeblikkene som «skal være mål», for en slik sløsing med sjanser har vi ikke råd til i mesterligaen, fortsetter Moen.

Larvik-treneren var likevel godt fornøyd med egne disipler i dagens kamp, og synes han fikk en god pekepinn på at laget står godt rustet før lørdagens bortemøte med Leipzig i Champions League.

– Vi er som sagt veldig gode i 1. omgang og det blir en helt annen intensitet i lørdagens kamp i Leipzig, så jeg er langt fra bekymret for 2. omgangen. Dette var en god generalprøve før hovedrunden tar til, avslutter Moen.

Og toppscorer for Larvik Håndballklubb i kveld? Joda – Heidi Løke med ni mål.

Med dagens seier over Vipers tok Larvik steget opp på pallen på adelskalenderen, som det tredje beste laget i vår hjemlige serie gjennom tidene.

 

Kampfakta:

VIPERS – LARVIK HK 20-31 (6-18)

Målscorere Larvik HK: Heidi Løke 9, Linn Jørum Sulland 6, Gro Hammerseng 4, Linn-Kristin U. Riegelhuth 4, Tine Rustad Kristiansen 4, Tine Stange 3, Tonje Larsen 1 og Sara Breistøl 1.

Toppscorer Vipers Kristiansand: Ingunn Birkeland 9