Sliteseier mot Leipzig – Larvik

Sliteseier mot Leipzig

Larvik HK måtte slite for seieren i Leipzig, men kunne til slutt gå av banen med seier 26-24 og to poeng i den første kampen i hovedrunden i Champions League.

Første kamp i hovedrunden ble en skikkelig slitekamp, hvor Larvik-jentene aldri klarte å finne toppnivået sitt. Til tross for kladdeføre hele veien, ble det likevel seier og to poeng mot Leipzig i Tyskland. I 1. omgang var Larvik flere ganger oppe i en tremålsledelse, men jentene klarte aldri å rykke skikkelig ifra hjemmelaget.

Angrepsspillet satt ikke som det skulle, samtidig som en god Katja Shülke i Leipzig-målet hadde en redningsprosent på over 50 den første halvtimen. Larvik storspilte heller ikke i forsvar, men heldigvis sto Cecilie Leganger også veldig bra i Larvik-målet og holdt laget inne i kampen. Til pause var stillingen 13-12 til Larvik.

I 2. omgang fortsatte kampen i samme løpet, og storspillet uteble også den siste halvtimen. Leipzig var oppe i ledelsen på 15-14, men utenom det var det Larvik som var det lille hakket foran kampen gjennom.

– Det ble en skikkelig slitekamp, og vi spilte absolutt ikke på vårt beste. Likevel – vi får to poeng og vi vet vi har mye mer å gå på. Det skal vi få ut når vi møter Dinamo neste helg, for vi må opp minst et par hakk til den kampen, sier trener Tor Odvar Moen.

Lykkeligvis var Nora Mørk tilbake fra skade og hun svarte med å bli Larviks toppscorer med ni mål i dagens kamp. Nora viste også styrke da hun satte inn den siste straffen rett før slutt, og mer eller mindre sikret seieren for Larvik.

– Nora gjør en flott kamp og viser at hun trives på dette nivået. Det var godt å ha henne så raskt tilbake etter søndagens skade, fortsetter Moen.

 

Heidi Løke scoret sju mål og skaffet også sju straffer, men Larvik var usedvanlig svake fra 7-metersmerket i dagens kamp. Kun tre mål ble det – på åtte forsøk.

– Først og fremst skal Katja Shülke i Leipzig-målet ha skryt for en god kamp, men vi skal ikke bomme på så mange straffer. Jeg vet ikke om jentene ble litt stresset utpå der fordi spillet ikke satt helt som det skulle, men vi skal uansett ha høyere utteling fra 7-metersmerket. Det viktigste i dag var likevel at det ble seier og to viktige bortepoeng, avslutter Moen.

Neste lørdag er det klart for første hjemmekamp i hovedrunden mot Dinamo Volgograd, og da burde vi være minst et par hakk bedre enn i dagens kamp. Effektiviteten kan vi begynne å jobbe med allerede på onsdag – mot Nordstrand i Postenligaen hjemme i Arena Larvik:

Neste kamp: LARVIK HK – NORDSTRAND, onsdag 9. februar, kl. 19.00

(Larvik)