Grei seier mot Nordstrand – Larvik

Grei seier mot Nordstrand

Etter en heller laber forestilling i 1. omgang, tok Larvik-jentene seg kraftig sammen og vant greit 34-19 over Nordstrand i kveldens hjemmekamp i Arena.

Larvik brukte lang tid på å komme skikkelig i gang i dagens kamp. Som mot Leipzig sist lørdag var ikke effektiviteten på topp, og flere straffer og klare scoringsmuligheter ble misbrukt. Samtidig satt forsvarsspillet heller ikke der det skulle, og da klarte Nordstrand ganske greit å holde følge frem til pause.

– Vi har ikke den intensiteten vi skal ha i 1. omgang, og vi må jobbe med avslutningene våre frem mot mesterligakampen på lørdag. Vi har ikke råd til så mange bom mot Dinamo. Samtidig synes jeg vi tar oss bra sammen, og bare seks baklengs i 2. omgang er bra, sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

Heidi Løke var likevel effektiv som vanlig, og satte 11 baller i Nordstrand-målet i kveldens kamp, samtidig som hjemmedebutant Amanda Kurtovic viste seg sterk fra straffemerket mot slutten.

– Heidi viser hvor effektiv hun er, og hun kunne faktisk fått enda flere baller å jobbe med. Jeg synes ikke vi er veldig flinke til å komme til avslutning bakfra i etablert angrep, men pådragene skaper mye rom for Heidi å jobbe i. Amanda gjør en fin debut og setter noen fine straffer, fortsetter Moen.

Lene Rantala ble kåret til Larviks beste spiller, og hadde flere gode redninger i dagens kamp. Bare seks baller måtte hun slippe bak seg i 2. omgang.

– Lene står godt i mål, og etter pause fikk hun også bedre hjelp av forsvaret. Samtidig synes jeg Tine Rustad Kristiansen også gjør en fin kamp i dag, sier Moen.

Til pause var som nevnt Nordstrand fortsatt med i kampen, men det var et annet Larvik HK vi fikk se etter hvilen. Pausepraten må ha vært god, for plutselig sto forsvaret fjellstøtt og scoringsraten ble dratt opp. Larvik seilte ifra og vant 2. omgang hele 18-6.

– Det var godt å se at vi hevet oss etter pause, og det er det vi tar med oss fra denne kampen. Pila peker riktig vei frem mot helgens mesterligakamp, og det er på nivået fra 2. omgang vi må være mot Dinamo – og gjerne litt til, avslutter Moen.

 

Heidi Løke ble toppscorer mot Nordstrand med 11 mål.                 Foto: Ken Thomas Topel

(Larvik)