For en kamp!! – Larvik

For en kamp!!

Larvik Håndballklubb nedsablet Dinamo 41-20 med fantastisk håndball hjemme i Arena Larvik foran hele 4.167 tilskuere - ny publikumsrekord!!

Stakkars Dinamo kan ikke helt ha skjønt hva som traff dem i dagens kamp. Larvik kjørte ut i full fart, både i angrep og forsvar, og russerne så seg nødt til å ta første timeout allerede etter 6 minutter. Den hjalp ikke stort, for etter drøye tolv minutter ledet Larvik-jentene 13-4, og til pause var ledelsen på 15 mål – 24-9.

– Hva skal jeg si? Jentene går ut med en intensitet og spilleglede som er helt fantastisk! De kjører over Dinamo etter alle kunstens regler, og alle gjør jobben sin perfekt, sier trener Tor Odvar Moen.

Larvik-treneren sleit med sykdom i kroppen før kampen, men må ha blitt friskere og friskere på sidelinja etter det spillet Larvik-jentene serverte på banen. Forsvaret var sikkert som banken – før finanskrisa – og i angrep var det full skyts. Femten mål foran mot de russiske mesterne til pause er ikke å kimse av.

– Vi er fornøyde. Det gikk ganske bra i dag, sier Kari Mette Johansen med et lurt smil – vel vitende om at en 21-målsseier i hovedrunden av Champions League ikke er hverdagskost.

Selv om kampen i realiteten var over etter et kvarter, var det likevel ikke snakk om å slippe opp på gassen i dag. Foran et entusiastisk rekordpublikum viste Larvik-jentene verdensklasse, og sendte et aldri så lite skremmeskudd til Györ før neste helgs kamp.

– De skjønte jo at kampen var kjørt allerede etter 15 minutter, men måten vi kjører på hele kampen gjennom er veldig imponerende. All honnør til jentene i dag, sier en stolt trener Moen.

Nora Mørk ble toppscorer med 10 mål, tett etterfulgt av Heidi Løke som scoret 8 mål. Hele ti av Larvik-spillerne tegnet seg på scoringslista, og det forteller litt om laginnsatsen. Når Cecilie Leganger i tillegg ble sendt opp for å ta den siste straffen, så forteller det litt om klasseforskjell – selv om det ble straffebom for Cecilie denne gang. La oss håpe det blir et nytt forsøk neste helg.

Som om ikke det var nok at det fungerte storfint i både forsvar og angrep, så sto keeper Cecilie Leganger som en gigant bakerst. At Larvik har verdens beste keeperpar ble bare bekreftet av at Lene Rantala kom inn og hindret scoring fra 7-metersmerket to ganger.

Etter en ikke helt fantastisk åpning  av verken Postenligaen eller Champions League på nyåret, så kom svaret i dag – Larvik HK er klare. Kom igjen, Györ!!