Den store keeperduellen – Larvik

Den store keeperduellen

Det er fire målvakter med imponerende merittlister som skal prøve å stoppe skudd i begge ender av banen når Larvik HK og Györ barker sammen i Arena Larvik på lørdag.

I Larviks mål finner vi Cecilie Leganger, av mange regnet som den beste keeperen i verden på kvinnesiden. Cecilie har på åtte mesterskapsdeltakelser med det norske landslaget blant annet blitt kåret som VM-sluttspillets beste målvakt fire ganger og beste målvakt i EM to ganger. I 1993 ble hun kåret til VMs beste spiller, og i 2001 ble hun også kåret til verdens beste håndballspiller. I tillegg til dette har hun blitt kåret til beste keeper i den danske serien de fem siste årene – før hun kom til Larvik denne sesongen. Cecilie er også den eneste av Larvik-spillerne som har vunnet Champions League tidligere – i 2005 og 2007 med Slagelse.

Som om ikke det var nok, har Larvik også Lene Rantala til å demme opp helt bakerst. Lene er en av de mestvinnende håndballspillerene i verden, med tre EM-gull, ett VM-gull, to OL gull, et EM-sølv, ett VM-sølv, og én VM-bronse på hele 226 landskamper for Danmark. Lene var med på å vinne cupvinnercupen med Larvik i 2005 og 2008, og har også et tosifret antall serie- og cupmesterskap med Larvik HK.

På den andre siden av banen mønstrer Györ førstekeeperen til det norske landslaget, Katrine Lunde Haraldsen. Lunde Haraldsen har blant annet vunnet fire EM-gull og et OL-gull med Norge, og ble kåret til beste målvakt i OL og EM i 2008 – og også i desember når Norge tok EM-gullet 2010. Hun gikk til Györ foran denne sesongen etter å ha vært med på å føre Viborg til gull i Champions League i fjor.

Györs andre målvakt, Katalin Pálinger, har spilt for klubben de siste ti årene og har vært landslagsmålvakt for Ungarn enda lenger. Hun vant EM med Ungarn i 2000, og har tilsammen seks mesterskapmedaljer i OL, VM, og EM. I tillegg har hun vunnet seks seriemesterskap og fem cupmesterskap i Ungarn, og hun har spilt i hele fire semifinaler og én finale i Champions League tidligere.

– Det blir en formidabel målvaktsduell, og det er voldsomt med rutine i målene på begge sider av banen. Målvaktsduellen kan bli en avgjørende faktor i kampen, men minst like avgjørende er det at keeperne har et godt forsvar foran seg. Når det er sagt, synes jeg vi har to fantastiske keepere, og jeg har trua på at de kommer til å gjøre det vanskelig for Györ-spillerne på lørdag, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

 

Lene Rantala er enda en sikker sisteskanse for Larvik HK.                   Foto: Tom Kjeldsen

(Larvik)