Tapte hjemme mot Györ – Larvik

Tapte hjemme mot Györ

Larvik var sjanseløse mot Katrine Lunde Haraldsens Györ i dagens mesterligakamp, og tapte med klare 25-16 etter en kamp langt under pari.

Györ hadde helt tydelig forberedt seg godt før dagens kamp mot Larvik HK. Hjemmelaget var med til 2-2, men etter det tok Györ fullstendig over. Larvik fikk verken forsvars- eller angrepsspillet til å sitte, mens Györ kjempet med nebb og klør. Det ungarske mesterlaget kunne gå til pause hele ti mål foran i målprotokollen – 17-7.

– Vi har en fullstendig kollektiv kollaps i første omgang hvor vi taper 90 prosent av duellene, og Györ hadde helt klart gjort leksa si. De sloss og stresser oss i angrep, samtidig som vi ikke får forsvaret vårt til å sitte i det i det hele tatt. Når vi først kommer til sjanser i angrep klarer vi heller ikke å omsette de i mål, og til slutt ble bare avstanden for stor, sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

I keeperduellen mellom verdens beste målvakter var det heller ingen tvil. Katrine Lunde Haraldsen plukket ned skuddene fra Larvik-spillerne på rekke og rad, mens i andre enden av banen rant målene inn. Likevel – det var stor forskjell på den hjelpen hun fikk fra forsvaret sitt i forhold til hva Cecilie Leganger fikk av sine forsvarsspillere i dag.

Ti mål etter til pause var et ganske umulig utgangspunkt før 2. omgang, men Larvik-jentene hevet seg etter hvilen – i hvert fall i forsvar. Inn kom Olga Medvedeva med litt russiske muskler, og plutselig var det ikke så lett å score på Larvik og Leganger lenger. Det hjelper likevel ikke å være gode i bare den ene enden av banen, og ni mål etter pause holder selvfølgelig ikke til å hente inn ti mål.

– Olga skal ha skryt for måten hun kommer inn og tar tak, men angrepsspillet vårt fungerer ikke hele kampen gjennom. Vi blir stresset for mye av forsvaret deres, men skal selvfølgelig løse det på en bedre måte, sier Moen.

Gro Hammerseng måtte melde forfall på grunn av sykdom før kampen, og det var ikke heldig for hjemmelaget på en dag hvor angrepsspillet stangnerte i lange perioder.

– Gro spilte kanskje sin beste kamp i Larvik-trøya mot DInamo sist helg, så det hadde selvfølgelig vært godt å ha henne med i dag. Likevel kan vi ikke skylde på det, for vi har spilt mange gode kamper også uten Gro på banen tidligere, fortsetter Moen.

Forsvaret sto godt etter hvilen og Larvik vant omgangen med ett mål, så noen få lyspunkter var det. Trener Moen var ingen slagen mann etterpå – til tross for stortapet.

– Vi har fortsatt gode muligheter for en semifinale, og det skal vi klare. Dette skal vi riste av oss, og om det blir første- eller andreplass i gruppa er ikke så viktig. Vi setter i gang med å rette opp dette på trening mandag. Publikum skal uansett ha honnør. Kjempemorsomt med så mange folk og bra lyd fra tribunen hele kampen, selv om vi ikke leverte vårt beste på banen, avslutter Larvik-treneren.

Hele 3.365 tilskuere så dagens kamp i Arena Larvik.

(Larvik)