Larvik knuste Dinamo – Larvik

Larvik knuste Dinamo

Larvik-jentene viste at overkjøringen av Dinamo hjemme i Arena Larvik ikke var noen tilfeldighet, og banket russerne 32-23 på bortebane i Volgograd.

Russerne hang med til 4-4 i starten av 1. omgang, men så tok Larvik over. Dinamo tok timeout etter 20 minutter etter at Larvik rykket til 12-6, men selv om hjemmelaget kom seg litt nærmere, gikk Larvik til pause med en komfortabel ledelse på 16-11.

Linn Jørum Sulland ble kampens toppscorer, og scoret åtte av Larviks mål i 1. omgang – fire av disse på straffe etter at Heidi Løke skaffet 7-meter. Solid forsvarspill og en knallgod Cecilie Leganger gjorde det veldig vanskelig for Dinamo i dag.

– Cecilie står en kjempekamp og ender på en redningsprosent på over 50 til slutt. Hun er helt enorm innledningsvis, og det ga oss god ro og et solid forsprang. Heidi scorer åtte mål, skaffer mange syvmetere og gjør også en god kamp. Når Linn i tillegg setter straffene sikkert og sper på med spillemål, så blir det bra til slutt, sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

I 2. omgang fortsatte Larvik-jentene kjøret og hjemmelaget nærmet seg aldri. I stedet seg Larvik sikkert ifra, og dro i land en knallsterk bortseier.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Vi gjorde det vi kom for å gjøre, ta to viktige bortepoeng, og nå har vi halvannet bein i semifinalen. Jeg føler likevel at vi har enda mer å gå på angrepsmessig, og det blir godt å ha med seg videre, avslutter Moen.

Kun syltynn teori kan nå frata Larvik en plass i semifinalen. Da må Leipzig vinne mot Györ i morgen, slå Larvik med mer enn to mål i Arena og vinne hjemme mot Dinamo i siste kamp. Det er en seiersrekke som er lite sannsynlig for laget som ennå ikke har tatt poeng i hovedrunden. Avgir Leipzig poeng mot Györ søndag er saken klar – da er Larvik klare for semifinalen!

(Larvik)