Nesten seriemestere – Larvik

Nesten seriemestere

Etter seier 37-16 mot Levanger i kveld er det mye som skal til for å nekte Larvik Håndballklubb seriemesterskapet sesongen 2010/11.

Med en kjempegod Lene Rantala i mål og en målhungrig Heidi Løke der framme ble Levanger flere nummer for små for Larvik HK i dagens kamp. Hjemmelaget vant med soleklare 37-16 etter blant annet 14 mål av nevnte Løke, og Larvik er med det 6 poeng foran Byåsen når tre kamper gjenstår. Det betyr at Larvik må tape de to neste kampene, samtidig som Byåsen må vinne sine kamper og vinne med ti mål eller mer i Arena Larvik den 2. april for å nekte Larvik seriegullet. Det skjer neppe.

– Jeg er selvfølgelig godt fornøyd med 14 scoringer i dag, og Lene står jo også knallgodt i mål. Samtidig er det moro at Amanda spiller nok en finfin kamp, sier Løke etter kampen.

Begge lag gikk ut i rusletempo i kveldens kamp, og etter ti minutters spill sto det 3-2 til hjemmelaget. Larvik fikk litt mer fart i beina etter hvert, og kunne gå i garderoben til pause med en trygg seksmålsledelse. Lene Rantala sto godt og slapp kun åtte baller bak seg i 1. omgang som endte 14-8 til Larvik.

– Vi starter litt tregt, men hever oss etter hvert. I 2. omgang synes jeg vi fikk bra fart på angrepsspillet og at vi vinner omgangen med 15 mål synes jeg er bra, sier Tine R. Kristiansen.

Amanda Kurtović spilte nok en god kamp for Larvik og scoret syv spillemål, samtidig som hun ble kåret til Larviks beste spiller. Det virker lovende for spill i lørdagens mesterligakamp mot Leipzig for ungjenta.

– Jeg er godt fornøyd med egen innsats, men så har jeg også gode medspillere rundt meg som gjør meg bra. Det er hard konkurranse om plassene, men jeg håper selvfølgelig å få spille til helgen. Jeg har jo nesten akkurat kommet til klubben og prøver å gripe sjansen i hver kamp jeg spiller. Kampene med hard internasjonal motstand er de morsomste å spille, så jeg er klar lørdag hvis jeg får sjansen, sier Amanda.

Larvik HK kan nå sikre seriemesterskapet borte mot Storhamar 16. mars, men før det er det altså Champions League-kamp mot Leipzig til helgen.

– Vi gleder oss skikkelig til lørdagens kamp og håper det kommer masse folk. Vi skal kjøre på mot Leipzig og slå dem skikkelig på hjemmebane, avslutter Tine R. Kristiansen.

 

Kampfakta: http://www.handball.no/kamp.asp?KampId=686091