Norge på langs mot kreft – Larvik

Norge på langs mot kreft

"Slå ett slag mot kreft" er historien om Tom Frode Wallin, en idrettsmann og pappa i starten av sitt voksne liv som har valgt å bruke kreftsykdommen til noe positivt.

 

Tom Frode, en idrettsmann og ivrig golfspiller, hadde fremtidsplaner og visjoner. Så kom kreften i nyren med spredning til ryggen. Det gikk fra fremtidsplaner til full katastrofe, fra glede til fortvilelse.

Tom Frode var raskt på banen om å bruke sykdommen til noe positivt, sammen med en kamerat og tidligere kollega la de en offensiv plan på rom 611 på radiumhospitalet – «Vi skal slå en golfball fra dette rommet til Nordkapp.»

Tom Frode og hans kollega hadde sett nok, de hadde sett et til dels slitent sykehus, med ett treningssenter som sårt trengte en oppgradering. De hadde spist pølse mens de frøs.  I vinterkulda så slo kaldlufta rett inn på de som satt og ventet i hallen.  De hadde glodd inn i lysegule vegger med så altfor små bilder mens de satt og ventet. De fikk oppleve pleiere og leger som ga alt for sine pasienter, og møtt en sykehusprest som veiledet mennesker i deres aller verste stunder.

De gjør noe med det, de selger slag for 200 kr stykket. Slagene som selges kan slås av den som kjøper dem eller de vil bli slått av 611-teamet som følger ballens vei mot Nordkapp.

Hvis du støtter saken ved å sende en «SLAG» til 2160 på SMS (200,- pr. mld.), vil du få en melding om hvor du kan slå fra når ballen er i ditt nærområde.

Vi starter med å slå 30. april fra rom 611 på Radiumhospitalet, og  deretter skal ballen fysisk forflyttes med golfslag gjennom hele Norge. Slagene vil hver dag bli fulgt av 611-teamet med ATV og sikkerhetsansvarlig helt til vi er fremme på Nordkapp.

Turen er beregnet til å ta om lag 2 måneder og på de mest ubefolkede stedene, som over Saltfjellet, vil slagene bli gjennomført av golfspillere fra Norges Golfforbund i det vi kaller ”fartsetapper”. Underveis blir det minnemarkeringer i regi av Den Norske Kirke.

På veien har de fått med seg blant annet Golfforbundet og Den norske kirke som sponsorer, samt andre støttende ambassadører som Larvik Håndballklubb.

Flere har blitt med underveis, og dette blir et interaktivt og spennende event med minnestunder underveis. Hvorfor? Fordi Tom Frode skal slå det siste slaget for alle de som ikke klarte kampen…