For en revansje! – Larvik

For en revansje!

Larvik var overlegne fra første kast i dagens kamp mot Györ og revansjerte det bitre hjemmetapet med seier 24-18 i Ungarn.

Larvik hadde absolutt noe å bevise etter hjemmetapet mot Györ og det fikk de gjort på beste mulige måte i dagens kamp. I hjemmekampen må det sies at forsvarsspillet ikke på noen måte sto til godkjent, men i dagens kamp var det en knalltøff larviksvegg som møtte Györ.

Hjemmelaget fikk sin første scoring først etter åtte minutter, og da hadde Larvik allerede puttet fire. Larvik var oppe i en seksmålsledelse i 1. omgang, men et par tvilsomme dommeravgjørelser gjorde at ungarerne kunne knappe inn til 9-12 til pause. Kontringsspillet var førsteklasses, og Linn-Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen var i verdensklasse på kantene. Lene Rantala var også i storform helt bakerst, og Györ byttet denne gang ut Katrine Lunde Haraldsen med Katalin Pálinger i pausen.

– Vi ønsket å se bedre ut enn sist, og det synes jeg vi klarte veldig bra. I hjemmekampen tapte vi alle duellene, men i dag fikk vi stresset dem og jeg tror vi scorer ti på kontra i 1. omgang. Det fungerte bra med «the Norwegian style» i dag – «defense and run», sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

I 2. omgang gikk Larvik ut i samme tempo, og opparbeidet seg raskt en syvmålsledelse. Forsvaret sto fortsatt fjellstøtt og det var ikke langt fra at nimålstapet fra hjemmekampen ble hentet inn. Gro Hammerseng spilte som kjent ikke mot Györ i Arena Larvik på grunn av sykdom, og hun tok ansvar både fremover og bakover på banen i dag.

– Det var en fantastisk atmosfære, og det er slike kamper vi liker å spille. Det var viktig å vinne for vår egen del, og vi sitter igjen med en meget god følelse nå. Vi har et bra lag og vi har en god mulighet til å ta oss videre til en finale, sier Hammerseng.

Kampen i dag var mest av alt en utrolig god lagseier hvor alle jentene skal ha honnør for innsatsen som ble lagt ned. Larvik reiser hjem fra Ungarn med en soleklar seier – og det til tross for at dommerparet lot hjemmelaget ganske så konsekvent få forsvare seg fra «femmeteren» uten å blåse straffe kampen gjennom.

– Jeg tror de kikket opp på scoreboarden noen ganger for å se om de mistet ledelsen, men de dro det i land på erfaringen. I dag er vi glade og jeg tror det er første gang vi vinner i Györ, avslutter trener Moen.

Etter seier 24-18 i dagens kamp havner Larvik på 2. plass i gruppa, noe som betyr at første semifinale blir på hjemmebane i Arena Larvik lørdag 9. april kl. 17.15. Buducnost fra Montenegro blir motstander i semifinalen etter å ha slått Itxako 30-22 på hjemmebane i dag.