En epoke er over – Larvik

En epoke er over

Da Tonje Larsen ble født spilte Nordstrand sin første sesong i eliteserien i håndball. Siden har de vært der. Helt til nå.

Nordstrand rykker ned fra Postenligaen etter denne sesongen. Osloklubben har spilt sammenhengende i eliteserien i imponerende 37 år. Ingen andre klubber kan vise til en slik kamprekke. Lørdag spiller klubben sin 827. og siste kamp i den øverste divisjonen for denne gang. Nordstrand har toppet adelskalenderen så lenge Larvik Håndballklubb har spilt i eliteserien.

Nordstrand har i løpet av alle disse årene kun vunnet serien én gang – de er det eneste laget som har sneket seg inn i Larviks hegemoni de siste 12 årene. Nordstrand vant seien i 2003/04, da seriesystemet var lagt opp slik at seriemesteren skulle kåres etter en sluttspillmodell. Nordstrand trengte en tredje finale på å ta seriegullet foran Tertnes. Det hører med til historien at Larvik vant grunnserien og mellomspillet den sesongen. Etter 21 kamper var avstanden ned til Nordstrand 10 poeng. Så kom cupspillet der Larvik tapte for Tertnes.

På grunn av cupspillet som avsluttet den sesongen, regner mange tapet for Nordstrand 18. april 2001 som Larviks siste tap i eliteserien. I løpet av 19 sesonger har Larvik og Nordstrand møtt hverandre i serie, cup og sluttspill 47 ganger. 39 ganger har det blitt seier til Larvik, åtte ganger har Nordstrand vunnet.

Laget som ble seriemestere i Larviks første sesong i eliteserien, Gjerpen, forsvinner ytterligere nedover i seriesystemet etter denne sesongen. Laget ender tredje sist i 1. divisjon og må finne seg i 2. divisjonsspill fra neste sesong.

Stillingen i Adelskalenderen før siste serierunde: 1. Nordstrand 889 poeng (826 kamper), 2. Byåsen 888 poeng (618 kamper), 3. Larvik 805 poeng (486 kamper), 4. Bækkelaget 789 poeng (664 kamper), 5. Gjerpen 703 poeng (616 kamper).


9 dager igjen….mange gode billetter for salg!