Toppkamp i Arena i dag – Larvik

Toppkamp i Arena i dag

Byåsen er det Postenliga-laget som har skapt mest trøbbel for Larvik på hjemmebane, men statistikken ser likevel rimelig bra ut før dagens kamp i Arena Larvik.

Dette blir totalt det 62. oppgjøret mellom Larvik og Byåsen. Larvik står med 49 seire i møtene med Byåsen (serie, cup, sluttspill) og kan i dag ta sin 50. seier over trønderne. Byåsen har faktisk flere uavgjort enn seiere mot Larvik, og sist gang de vant mot Larvik var i cupfinalen 2007. De er riktignok det eneste Postenliga-laget som har klart å ta poeng i Arena Larvik, da lagene spilte uavgjort 28-28 forrige sesong, men det er hele 15 år siden sist gang Byåsen gikk seirende ut av et seriemøte med Larvik.

Med Larvik-seier i dag vil klubben vinne samtlige seriekamper denne sesongen. Det er Larvik det eneste norske laget som har klart, og med seier i dagens kamp blir det i så tilfelle sjuende gang klubben klarer den bragden. Larvik tar i år «The double» (vunnet både cup og serie samme sesong) for 8. gang.

Hvis Larvik vinner, har de vunnet serien med hele 10 poengs margin ned til Byåsen. Så stor har ikke forskjellen på gull og sølv vært siden Larvik vant med 13 poengs margin til Nordstrand og Tertnes for ni år siden.

Postenligaen:

LARVIK HK – BYÅSEN, lørdag 2. april kl. 16.00, Arena Larvik