Rett opp igjen – Larvik

Rett opp igjen

Det ble kortest mulig opphold for Njård og Gjøvik og Vardal i 1. divisjon. Ett år etter at lagene rykket ned er begge igjen klare for Postenligaen.

Nora og Thea Mørks tidligere klubb Njård er tilbake i det gode selskap etter å ha gått helt til topps i 1. divisjon. Bak dem har det lenge vært jevnt om den andre opprykksplassen og om kvalifiseringsplassen.

Gjøvik og Vardal (GVHK) klarte til slutt å ta grep om den andre direkte opprykksplassen, mens det først etter siste serierunde søndag var sikkert at Geir Oustorps Glassverket tok kvalifiseringsplassen.

Glassverket rykket ned fra eliteserien i 1986 da Larvik Turn spilte der, og var foran denne sesongen nyopprykket i 1. divisjon. Laget fra Drammen møter Fredrikstad til kvalifiseringskamper. 

Ingen av lagene som rykket ned fra Postenligaen etter forrige sesong spiller i 1. divisjon neste sesong. Mens Njård og GVHK rykket opp igjen gikk det verst for Gjerpen, som endte tredje sist i 1. divisjon og må finne seg i 2. divisjonsspill fra neste sesong.

Skiensklubben, som ble seriemester da Larvik HK spilte sin første sesong i eliteserien i 1992/93, måtte dermed tåle sitt andre nedrykk på rad.