Alvoret nærmer seg – Larvik

Alvoret nærmer seg

Larvik Håndballklubb møter Buducnost Podgorica hjemme i Arena Larvik til første semifinalekamp i Champions League lørdag 9. april, og målet er klart – Larvik HK vil til sin første mesterligafinale.

For fjerde gang er Larvik HK i semifinale i mesterligaen, men de tre første forsøkene på å nå finalen har stoppet der. I år møter de et lag de slo ut i fjor, men Buducnost Podgorica er likevel en meget sterk motstander. Laget fra Montenegro endte med å gå helt til topps i Cupvinnercupen sist sesong etter at de ble slått ut av Champions League.

Buducnost innledet årets Champions League på best mulig måte med seks strake seiere i den innledende gruppen, men måtte strekke våpen mot både Oltchim Valcea og Itxako i hovedrunden. Begge tapene kom på bortebane, så Buducnost er fortsatt ubeseiret hjemme i Montenegro i årets Champions League. Det betyr at det kan være greit å ha med seg en solid ledelse før bortemøtet i semifinalen.

– Vi vet at det ikke er helt enkelt å vinne i Montenegro. Derfor må jeg si at det hadde vært perfekt med en knallkamp i Arena Larvik på lørdag, men vi skal ikke glemme at vi faktisk slo Buducnost på bortebane forrige sesong. Jeg er faktisk ikke så opptatt av å vurdere hvor mange mål vi bør vinne med på hjemmebane. Vi har sett at det kan svinge veldig mot slutten av turneringen i de foregående sesongene, hvor lag som har vunnet hjemme har tapt avansementet eller turneringsseieren på bortebane, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Larvik tok en imponerende seier 27-23 over montenegrinerne i deres fryktede hjemmearena Morača Sports Center i Podgorica sesongen 2009/10, og sikret avansement til hovedrunden etter seier 29-22 i hjemmekampen. Tapet mot Larvik i 2009 er det siste hjemmetapet for Buducnost. Arenaen i Montenegro tar i overkant av 4.500 tilskuere, og det er et høylytt hjemmepublikum som venter Larvik når de reiser ned for returoppgjøret.

– Kampen i Györ viste at laget tåler å spille under trykk fra et entusiastisk publikum på bortebane. Det er alltid mye leven i arenaen i Podgorica, men vi satser selvfølgelig på en fullsatt Arena Larvik og like mye lyd i hjemmekampen. Med publikum i ryggen og et godt hjemmeresultat kan vi få et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret, avslutter Moen.

Semifinale i Champions League:

LARVIK HK – BUDUCNOST, lørdag 9. April kl. 17.15, Arena Larvik

(Larvik)