– Tiden er moden for Larvik – Larvik

– Tiden er moden for Larvik

Både Tonje Larsen og Cecilie Leganger tror det blir to tøffe oppgjør med Buducnost i semifinalen, men trua på at deres eget lag er sterkt nok til å gå hele veien er stor.

Kaptein Tonje Larsen har vært med på å styre Larvik-skuta inn til 13 seriegull, men noen Champions League-pokal har hun ennå ikke kunnet løfte over hodet. Før semifinalen mot Buducnost kastes i gang kvart over fem på lørdag har hun stor tro på at Larvik HK skal ta det siste steget denne gang.

– Vi har et veldig bra lag og sjansene til å vinne Champions League denne sesongen er kanskje større enn noen gang før. Jeg synes også vi har spilt bra i det siste, så vi er absolutt klare for den utfordringen som kommer på lørdag, sier Larsen.

Larvik slo Buducnost i begge oppgjørene i fjorårets mesterliga, men laget fra Montenegro har fått en ganske så sterk forsterkning siden sist i Bojana Popovic – en av verdens beste kvinnelige håndballspillere.

– Popovic har tilført Buducnost rutine og opptrer som «sjef» på banen. Hun har dessuten spilt noen finaler før, så hun vet hva som skal til, fortsetter Larsen.

Lagvenninne Cecilie Leganger er helt enig i at Popovic har forsterket Buducnost mye.

– Veldig mye av spillet er bygget opp rundt Bojana, og hun er flink til å gjøre medspillerne sine gode. Samtidig har hun tilført laget mer selvtillit og vinnervilje, og det er utrolig viktige egenskaper å ha med seg skal man nå helt frem, sier Leganger.

Selv om respekten for motstanderen er tilstede, så er de to nestorene i norsk kvinnehåndball likevel klokkeklare på at Larviks sjanser er meget gode. Laget er fullt av meritterte landslagsspillere og har dobbel dekning på alle plasser.

-Vi har en bred og god tropp med mange klassespillere med mange internasjonale finaler bak seg – den erfaringen må vi ta med oss på klubblaget i Champions League. I Larvik sitter det til enhver tid flere landslagsspillere på benken, og den bredden er det ikke mange lag som har. Tiden er moden for Larvik i år, fortsetter Leganger.

Både Larsen og Leganger er tydelige på at det kommer til å bli to knalltøffe kamper med mye hardt spill, og begge håper på at et entusiastisk hjemmepublikum skal være med å løfte laget frem til seier.

– Vi føler vi er godt forberedt og er klare til kamp, men det er alltid moro å kjenne støtten fra hjemmepublikum i ryggen. Vi håper selvfølgelig at så mange som kan tar turen til Arena for å heie oss frem til finalen, avslutter Larsen.

Semifinale Champions League:

LARVIK HK – BUDUCNOST, lørdag 9. april kl. 17.15, Arena Larvik

(Larvik)