Katja Nyberg på banen – Larvik

Katja Nyberg på banen

- Bare det å ta på seg drakta med nummer 14 blir stort for meg!

Skulderskaden til Katja Nyberg ble oppdaget på samling med landslaget i juni og hun har ikke spilt kamp siden hun avsluttet forrige sesong i Danmark. I dagens 2. kvartfinale i sluttspillet mot Flint får hun derfor sin første kamp i Larvik-drakten siden hun returnerte til Norge.

– Hun har hatt en fin fremgang i rehabiliteringen og spesielt de siste par månedene.Hun har vist en flott utvikling på de objektive parametrene som vi har hatt til rådighet for å måle fremgang. Hun har trent håndball mer eller mindre for fullt de siste ukene og er gjennom det medisinske klarert for spill. Hun trenger også kamptrening for å fullføre rehabiliteringen, sier fysiterapeut Krister Næss til larvikhk.no.

Hele Larvik-troppen er skadefri foran de viktige kampene som gjenstår i sluttspillet og Champions League.

– Vi er utrolig glade for å ha Katja tilbake på banen. Hun har jobbet steinhardt og har beholdt det gode humøret i arbeidet fram mot å bli fullt restituert. Det er ikke første gangen hun har hatt en alvorlig skade, men denne gangen har vi brukt lang tid for å sikre oss om at alt er på plass før hun spiller håndballkamper igjen, sier trener Tor Odvar Moen.

– Jeg gleder meg veldig til kveldens kamp. Bare det å ta på seg drakta med nummer 14 blir stort for meg. Det blir vel kanskje ikke den beste kampen min gjennom tidene, men bare det å få være med igjen er stort, sier Katja Nyberg til larvikhk.no noen timer før hun skal spille sin første kamp i Larvikdrakta siden hun vant Cupvinnercupen med Larvik i mai 2005.

– Er du nå helt frisk igjen?
– Dette er vel en del av rehabiliteringen og et viktig skritt på veien, avslutter Nyberg.

Se Katjas comeback i Arena Larvik i kveld klokken 19.00 i Arena Larvik!

(Larvik)