Sterkt comeback av Katja – Larvik

Sterkt comeback av Katja

Katja Nyberg imponerte i sin første kamp i Larvik-trøya siden finalen i Cupvinnercupen i 2005, og scoret fem mål da Larvik slo Flint 33-20 i den andre kvartfinalen i sluttspillet.

Med seier 35-21 fra bortemøtet å gå på før kveldens kamp, ble det tilsammen 68-41 i de to kvartfinalekampene mot Flint. Katja Nyberg har vært skulderskadet siden hun kom tilbake til Larvik i fjor sommer, men i dag var det endelig tid for comeback. Larvik-trener Tor Odvar Moen var ikke i tvil om hva som varmet mest i dagens kamp.

– Kampens store beholdning var Katjas comeback, og at det skulle gå så bra etter et så langt skadeavbrekk er noe alle unner henne. Hun viste veldig god spilleforståelse, og gjorde også ting så enkelt som det noen ganger kan gjøres. At hun ble kåret til banens beste spiller etter kampen var også helt fortjent, sier Moen.

Nyberg  viste frem både lekre innspill og avslutninger av høy klasse, og fikk det faktisk til å se hvor enkelt som helst ut. Skulderskaden så ikke ut til å hemme i det hele tatt, og det lover veldig bra for fortsettelsen.

– Det var veldig moro å være tilbake på banen, og jeg kjente ikke noe til skaden. Gøy å få satt noen scoringer også i løpet av kampen, sier Nyberg etter comebacket.

Kampen som helhet så ellers stort sett ut som de tidligere møtene med Flint denne sesongen. Larvik ledet 19-10 til pause, og hadde full kontroll kampen ut. Mange spillere fikk vist seg frem på banen, og beina fikk en billig reise inn mot søndagens andre semifinale mot Buducnost.

– Dette ble en transportetappe, men vi vinner greit og fikk rullert mye på spillerne våre. Det var viktig å holde alle friske og raske inn mot helgen, og det klarte vi, avslutter Moen.

(Larvik)