Tidenes publikumstilstrømning! – Larvik

Tidenes publikumstilstrømning!

Aldri før har det vært flere folk som har fulgt Larvik Håndballklubb, verken på borte- eller hjemmebane. 

Håndballforbundet offentliggjorde denne uken sin publikumsstatistikk som viser at det nå også er flere tilskuere på damenes kamper enn hos herrene. Og selv om Byåsen har passert Larvik i antall tilskuere pr. kamp i Postenligaen må det sees i sammenheng med den vanvittige publikumsveksten klubben ved Bøkeskogen har hatt i E-cup.

Larvik gikk fra 2009/2010 til 2010/2011-sesongen ned fra 1074 til 1035 tilskuere hjemme i Arena Larvik. Det til tross for at serie var avgjort til nyttår…

At Larvik HK i stor grad har vært med på å selge ut hallene når de har spilt på bortebane denne sesongen, viser en fantastisk bortestatistikk. Byåsen, Fredrikstad, Storhamar, Sola, Flint, Nordstrand og Vipers hadde sine høyeste tall for sesongen mot nettopp Larvik. Larvik har faktisk et høyere snitt på bortebane denne sesongen, med 1175 tilskuere i snitt borte mot 1035 i snitt hjemme. På bortebane har Larvik denne sesongen hatt en økning på 74 % i tilskuerantallet!
Hjemme har nedgangen vært på 3 % i Postenligaen.

Larvik har tatt ut sin publikumsøkning i Champions Leauge. På like mange kamper de to sesongene har Larvik hatt en økning på 60 %. På syv kamper begge sesonger har Larvik gått fra et snitt på 1829 til 2757. I perioder der kampene kommer tett er det naturlig at publikum prioriterer kampene i Champions League.

Larvik legger nå planer for å øke besøksantallet ytterligere. Med landets flotteste Arena og verdens (?) beste håndballag skal publikumstallene videre opp også i Postenligaen, hjemme i Arena Larvik. Det jobbes derfor både på kort og lang sikt for å øke publikumsantallet både i Postenligaen, cupen, sluttspillet og i europacup!