– Hun er tidenes beste – Larvik

– Hun er tidenes beste

Lørdag kan Tonje Larsen toppe en fenomenal karrière ved å ta det gullet hun mangler i Champions League.

Gunnar Pettersen, tidligere Larvik-trener, utpeker Larviks lagkaptein som tidenes beste håndballspiller.

– Tonje Larsen er verdens beste håndballspiller. Cecilie Leganger er den beste keeperen, men Tonje er den aller beste. Hun har ikke ett eneste svakt punkt i sitt spill. For meg er det uforståelig at hun ikke har fått en utmerkelse som verdensener, sier Pettersen til NTB.

En norsk håndballspiller kan i utgangspunktet vinne ni forskjellige titler. I Norge er det serie, cup og sluttspill, i Europa er det Champions League, Cupvinnercupen og EHF-cupen og med landslaget OL, VM og EM.

Tonje Larsen har åtte av disse, og er i tillegg dansk seriemester med Viborg. Noen av titlene har hun vunnet flere ganger. Totalt har hun 43 triumfer. Nå er målet å løfte pokalen lørdag. Da er alle titlene på plass.

Titler med landslaget: OL (1), VM (1), EM (3).

Titler med klubblag: Cupvinnercup (2), EHF-cup (1), Serien (13), Cupen (11), Sluttspillet (10), Dansk serie (1).