Lene blir historisk – Larvik

Lene blir historisk

Lene Rantala kom fra Junkeren i Bodø til Larvik HK før sesongen 97/98.
Rantala har spilt 230 landskamper for det danske landslaget etter debuten 14. februar 1991. Med det danske landslaget har hun blitt en av de mestvinnende håndballspillere i verden, med tre EM-gull, et VM-gull, to OL-gull, et EM-sølv, et VM-sølv og en VM-bronse.
Med Larvik HK har Rantala vunnet gull i Champions League, vunnet Cupvinnercupen to ganger, hun har 10 kongepokaler/NM-gull, 11 seriemesterskap og har vunnet sluttspillet syv ganger.

– Jeg er veldig glad for at Lene Rantala nå forlenger kontrakten med Larvik HK, sier hovedtrener Ole Gustav Gjekstad til larvikhk.no. På den ene siden er det en liten sensasjon at vi nå spiller med en målvakt født i 1968, noe som betyr at hun vil fylle 46 år det året denne kontrakten utløper. Det er historisk at en spiller på dette nivået spiller så lenge. Hun er den som har vært minst skadet i tiden i Larvik HK og holder fortsatt nivået. Og man kan ikke si at Lene har blitt noe dårligere med årene. Men det er jo litt nypløyd mark, og det er moro at det er mulig! På den andre siden, så hadde vi aldri forlenget denne kontrakten om ikke Lene fortsatt var en av de beste målvaktene i verden.

Rantala har nå forlenget sin kontrakt med Larvik HK og vil være i klubben minst til og med sesongen 13/14.