EHF sier nei – Larvik

EHF sier nei

EHF godtar ikke Larvik HKs planer om å bytte gulv i Arena Larvik.

Før kommende Champions League sesong er alle klubbene pålagt å legge samme gulv på sine hjemmearenaer. Gulvet som kreves av EHF er av samme type som det som allerede ligger i Arena Larvik, men fargenyansen er feil. EHF krever dermed at Larvik HK enten leier eller kjøper et mobilt gulv som legges før hver Champions League-kamp.

Dersom Larvik HK skal legge et mobilt gulv vil det bety at Arena Larvik må stenges minst en dag ekstra for å rigge til Champions Leauge-kamp.
– For halleier er det uaktuelt å legge et mobilt gulv før kamp og ta det bort etter kamp, sier daglig leder i Larvik HK Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.
– Det vil ødelegge tidsvinduet for skolen og andre brukere av Arena Larvik og det vil de ikke akseptere.

Larvik HKs løsning ovenfor EHF har vært å bytte ut den nåværende spilleflaten og legge et permanent gulv i riktig farge. Det er en løsning som også de andre brukerne og eierne av Arena Larvik stiller seg bak, som den beste løsningen for alle parter.
EHF krever også at området rundt spilleflaten skal være sort. Det kan ikke gjøres permanent i Arena Larvik, fordi det vil ødelegge for skolens bruk av arenaen.
– Skolen har vært veldig generøs og sørget for at all merking av gulvet går utenfor spilleflaten, sier Bruun Hansen til larvikhk.no. – Vi har derfor blitt enige med skolen om at dette bør løses ved å legge et mobilt dekke utenfor spilleflaten. Rent sportslig er dette en mye bedre løsning enn å legge et mobilt gulv og kommersielt vil det se identisk ut med det som EHF krever.

EHF godtar imidlertid ikke denne løsningen og krever at det skal legges mobilt gulv på hele området.

Kostnadsmessig vil dette også bety mye for Larvik HK, selv om EHF allerede har holdt tilbake penger etter oppgjøret fra Larvik HKs mesterligasuksess forrige sesong, som finansiering for kjøp av nytt gulv.