Byåsen tar over tronen – Larvik

Byåsen tar over tronen

Byåsen har vært nærmest Larvik her hjemme de senere årene. I kveld kan trønderne ta steget helt opp på toppen av adelskalenderen i norsk håndball.

Byåsen har ikke vært seriemestere siden 1998. Poengfangsten har likevel vært god nok til at det er duket for et tronskifte i norsk håndball om de slår Vipers i kveld. Da kan de smykke seg med tittelen Norges beste lag gjennom alle tider.

Larvik har best poengsnitt i forhold til kampantallet av topplagene på adelskalenderen. Forrige sesong gikk Larvik forbi Bækkelaget og sikret seg «pallplass» på adelskalenderen. Slik var stillingen i adelskalenderen etter forrige sesong.

Det er Nordstrand som skyves ned fra toppen. Osloklubben har spilt 827 kamper – suverent flest av alle klubber som har spilt i eliteserien.

Etter Nordstrands nedrykk har også Byåsen blitt det laget med lengst fartstid i eliteserien av de gjenværende lagene. Byåsen kom med i det gode selskap i 1982, mens Larvik og Tertnes har vært i den øverste serien siden 1992.

Byåsen slo Larvik sist i cupfinalen i 2007, som er en av kun to seiere siden 1996.

(Larvik)