Melder forfall til VM – Larvik

Melder forfall til VM

Det har vært spekulert mye rundt Tonje Larsens deltakelse i den norske VM-troppen. Avklaringen kom tirsdag kveld.

– Tonje har siden tidlig i september slitt med belastningsrelaterte smerter i sitt høyre kne. En UL-undersøkelse for 5 uker siden påviste at dette dreier seg om begynnende forandringer i kneskålsenen (Jumpers knee). Etter dette har hun trent svært lite håndball, i hovedsak kun spilt forsvar i de kampene hun har spilt, og utført spesifikk trening/ rehabilitering for aktuelle. Dessverre viste kontrollen mandag denne uken at tilstanden likevel er uforandret. Tonje trenger derfor også en periode fremover avlastning fra en god del av den håndballspesifikke treningen, og tid til å videreføre alternativ trening/ rehabilitering. Målet er at hun kan reversere utviklingen av denne belastningsskaden og unngå at det blir nødvendig med kirurgisk behandling, som hun tidligere har gjennomgått for tilsvarende i sitt venstre kne, sier fysioterapeut Krister Næss til larvikhk.no.

Tonje Larsen skulle selvfølgelig gjerne kjempet om medaljer med landslaget i VM.
– Det er kjedelig å ikke kunne trene og spille for fullt og jeg skulle gjerne vært med til Brasil. Men dersom jeg ønsker å spille en sesong for Larvik så blir opp til ni kamper på fjorten dager for mye, sier Tonje Larsen til larvikhk.no.

Larsen har ikke vært med på de siste samlingene med landslaget, men landslagssledelsen har allikevel håpet å ha henne spilleklar til VM.
– Både lagledelsen og helseteamet har full forståelse for denne avgjørelsen. Vi ønsker henne det beste for opptreningen og håper hun kommer sterkere tilbake på nyåret, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til handball.no.

 


Larvik HK spiller i dag kvartfinale i NM mot Njård i Nesjarhallen kl. 19.00.

(Larvik)