5 nye verdensmestre – Larvik

5 nye verdensmestre

Gratulerer Karoline, Linka, Linn, Kari Mette, Amanda og resten av Norge!

Norge slo Frankrike 32-24 og er verdensmestre i håndball!

Cecilie Leganger, Tonje Larsen og Lene Rantala hadde VM-gull fra før, nå kan også Amanda Kurtovic, Kari Mette Johansen, Linn Jørum Sulland, Karoline Dyhre Breivang og Linn Kristin Riegelhuth Koren også smykke seg med tittelen VERDENSMESTER!

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var rørt da han ble intervjuet av TV2 etter kampen.
– Nå er jeg bare utrolig glad og stolt og helt ferdig. Det viser at alt er mulig, bare du har troen. Frankrike har et lag som aldri gir seg, de er lik Norge i lagmoral og vi visste at de ville prøve alt i 2. omgang. De var nære da de var oppe i fire mål, men vi klarte å holde unna og da knakk de. Det forteller hvor mye som bor i denne gjengen, vi visste at de kunne gjøre alt på gode dager, men vi hadde før mesterskapet tenkt at kom vi til semifinale ville det være en bragd. Nå er jeg helt tom og jeg gleder meg til å reise hjem til familien, fortalte landslagssjefen til TV2 umiddelbart etter kampen.

Karoline Dyhre Breivang var en av de beste norske spillerne i VM og fikk til slutt den gullmedaljen hun savnet i samlingen.
– Det er bare helt fantastisk, det var ikke så mange som hadde tro på oss før mesterskapet, men vi hadde tro på arbeidsoppgavene og fokus på riktige steder og det er det det handler om. Vi er veldig godt trent, og vi faller ikke når vi bytter, og så skrur vi bare opp på slutten. Nå har jeg fått det gullet jeg savnet og jeg er utrolig glad for å være en del av denne gjengen her, sa Breivang til TV2 rett før medaljeseremonien.

Neste mulighet til å se verdensmestrene fra Larvik og Stabæk er cupfinalen i Oslo Spektrum fredag 30. desember. Billetter kan du kjøpe her.