Larvik HK- Årets Lag? – Larvik

Larvik HK- Årets Lag?

I kveld er det duket for norsk idretts store festkveld når Idrettsgallaen 2012 går av stabelen i Hamar OL-Amfi.Dette blir en meget spennende kveld for alle som følger Larvik Håndballklubb da klubben har kandidater i hele fire klasser.

Ekstra stort er det at klubben er nominert i klassen Årets Lag med bakgrunn i at klubben vant Champions League i våres. En bragd ingen andre norske lag har klart, uansett gren. Det er meget gledelig for alle som engasjerer seg i klubben, og skulle det gå hele veien til topps er dette en seier for hele organisasjonen Larvik HK og deres samarbeidspartnere.

Juryens valg står mellom Larvik, Curlinglandslaget som tok EM- gull, Ishockeylandslaget for menn som tok seg til kvartfinale i VM og Håndballjentene som noe uventet for mange gikk til topps i VM i desember.

Tor Odvar Moen var hovedtrener da den gjeveste pokalen i klubbverdenen ble hentet hjem er stolt av at klubben er nominert.

-Det er en glede for hele klubben at vi er nominert i denne klassen- etter min mening også helt fortjent. Hvilke sjanser vi har aner jeg ikke. Det er en fagjury som avgjør dette. Jeg ønsker ikke å sette prestasjonene opp  mot hverandre, men jeg kan understreke at det var en helt eksepsjonell prestasjon vi leverte i forrige sesong. Dersom et lag skal gå helt til topps i Champions League må det være i form i 7-8 måneder. I tillegg møter du åtte knallgode motstandere i doble oppgjør på veien dit, hvorav åtte kamper på tøffe bortebaner rundt omkring i Europa. Hamar Arbeiderblad har gjort en vurdering av kandidatene i alle klassene, og vurderingen av vår klasse likte jeg godt.
 – Vår vinner: Larvik HK. Seier i Champions League er for oss mye større enn håndballjentenes VM-gull. Bredden i toppen i klubbhåndballen på kvinnesiden er nemlig høyere enn det er på landslagsnivå.

Det er hyggelig at andre enn oss som står midt oppe i det anerkjenner prestasjonen vår, sier Tor Odvar Moen.

-Dersom det skulle gå helt til topps vil det være en seier som mange skal føle seg delaktig i, forteller Tor Odvar. Det er lett å rette fokus mot laget og deres støtteapparat, men det er så mange fler som har bidratt til dette. Det har vært en lang vei mot toppen og uten alle klubbens frivillige, tillitsvalgte og ansattes innsats hadde det vært helt umulig å klare det. I tillegg har vi vært helt avhengige av å ha med oss våre samarbeidspartnere på veien til topps. Våre sponsorer har vært utrolig lojale og gode å ha i ryggen. Selv i perioder hvor vi har vært et stykke unna de beste har de stått sammen med oss videre. Det har også hatt stor betydning at fylke og kommune har tatt oss seriøst, og deres bidrag til at  Arena Larvik kom på plass har også vært avgjørende for oss som klubb, avslutter Tor Odvar.

 

Under Idrettsgallaen kan det bli mere heder og ære for klubbens utøvere. Karoline Dyhre Breivang er nominert som Årets Lagspiller.  I tillegg er som nevnt Håndballjentene med Karoline, Linn-Kristin, Linn JS, Kari Mette og Amanda nominert i samme klasse som Larvik og i kategorien Årets Navn.

Tor Odvar har følgende å si om dette.

– Jeg er meget glad for at Karo nok en gang har blitt nominert i klassen Årets Lagspiller. Det er veldig fortjent, og for meg er hun favoritt i klassen. Hun har alle de kvalitetene en god lagspiller skal ha- på og utenfor banen. I Larvik har hun tatt alle roller hun har blitt satt til på strak arm. I perioder har hun vært en ren forsvarsspiller og løst det perfekt, og når det som i år har minket litt på bakspillere har hun tatt ansvar i angrepsspillet og styrt laget på en glimrende måte. Under VM i Brasil var hun også på sitt beste, og i mine øyne var hennes bidrag helt avgjørende for at laget gikk helt til topps. Hun løste rollen som playmaker glimrende og jeg tror at det var noe av grunnen til at det etablerte angrepsspillet laget presterte er det beste jeg kan huske at Håndballjentene noen gang har levert. Jeg heier på Karo og det ser uansett lyst ut for at det skal bli litt heder for oss eller noen av våre, avslutter Tor Odvar.

 Idrettsgallaen 2012 sendes på NRK1 med start kl.19.55 i kveld.