Møter toppscoreren i Postenligaen – Larvik

Møter toppscoreren i Postenligaen

Lørdag kveld kommer Fredrikstad på besøk til Arena Larvik og med seg på laget har de den nåværende toppscoreren i Postenligaen, Kamilla Ersek.

Etter 12 seriekamper har hun laget 73 mål og er med det 4 mål foran Karoline Næss fra Stabæk. Nærmeste Larvik-Spiller er Linn-Kristin Riegelhuth Koren med 63 mål. Nevnte Ersek er en meget gjennombrudds sterk spiller og i tillegg meget solid fra 7-metersmerket. Av klubbens totalt 29 mål fra 7-meter står Ersek for 28.

Fredrikstad ligger på nest nederste plass på tabellen med 6 poeng før kampen lørdag, og kjemper en hard kamp for å overleve i Postenligaen.  Poengene har kommet mot Vipers, Njård og Flint. Det som er verdt å legge merke til er at de sjelden lar seg knuse av noen. Det er kun Byåsen, med seier 34-16 i Trondheim, som har kjørt over Fredrikstad.
De to oppgjørene i Postenligaen i fjor endte begge med klare seiere til Larvik. På hjemmebane i januar endte det med 26-13 og i returen i Fredrikstad ble det ren overkjørsel fra et løpsvillig Larvik og seier 46-17.

Larviks trener Ole Gustav Gjekstad forventer seier, men tror ikke at gjestene fra Fredrikstad blir like enkle å ta som i den siste kampen i fjor.
-Fredrikstad har et bra håndballag og de forsøker å spille systematisk og gjennomtenkt. Selv om de nå ligger nest sist på tabellen er det kun en kamp de har vært direkte utklasset. Det er sjelden de tillater motstanderen å lage mer enn 28 mål, så de er relativt sterke bakover. De har hatt større problemer med å lage nok mål selv.

På onsdag når Larvik tok i mot Levanger var det enkelte kjente fjes som ikke kom på banen i det hele tatt.
-Det er noen relativt enkle forklaringer på det, sier Ole Gustav. Tonje spares så ofte og så mye som mulig. Thea og Tine S. var rett og slett litt småsyke og ble spart av den grunn. Jeg regner med at begge er klare til denne kampen, avslutter han.

Larvik-Fredrikstad, lørdag 21.januar  kl.18 i Arena Larvik.

BILLETTER