Reiser skjerpet til Bergen – Larvik

Reiser skjerpet til Bergen

Kampen i Bergen på onsdag må definitivt kunne kalles et toppoppgjør. Tertnes har gjennomført en god sesong så langt, med seier mot Byåsen som det foreløpige høydepunktet.

Larvik møter et lag som har variert noe i prestasjonene denne sesongen, men på sitt aller beste holder de et meget godt nivå og poengene har trillet inn jevnt og trutt.  Tertnes har som nevnt slått Byåsen i egen hall denne sesongen. Det skjedde i den tredje serierunden og mot et for sesongen forsterket Byåsen ble det ansett som en liten bombe.

To tap har det allikevel blitt underveis. Først mot Stabæk i Nadderudhallen. Deretter mot Storhamar på hjemmebane. Begge oppgjørene var meget tette og differansen mellom lagene var ikke på mer enn to mål. Sist helg tok de revansje på Stabæk i en meget tett og spennende kamp. Stabæk var i føringen i store deler av kampen, men en sterk sluttspurt sendte Tertnes forbi i sluttsekundene. Det bør nevnes at Stabæk burde tatt med seg ett poeng, men dessverre for dem bommet de på 7-meteren de ble tildelt i kampen siste sekund.

Det er tydelig at Tertnes har hatt ganske god flyt i kampene mot de beste, for det er i kampene mot lagene i bunnen av tabellen det har variert mest. Etter jul kom det tydeligst frem i hjemmekampen mot Fredrikstad hvor gjestene styrte kampen i 52 minutter, men med en god avslutning endte det bra for bergenserne.

Larvik reiser til Bergen med 13 strake seire i Postenligaen og en luke på fire poeng til de nærmeste lagene. Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad gleder seg til oppgjøret og føler at laget er godt forberedt til denne kampen.
-Vi har registrert at Tertnes har spilt mange jevne kamper mot de øvrige topplagene, og gevinsten mot Byåsen i september var solid.  Den siste tiden har de vært flinke til å variere forsvarsspillet sitt og med det skapt mye bryderi for sine motstandere. Vi har fokusert mye på hvordan vi skal løse dette derom det blir en aktuell løsning mot oss. Det er en type forsvar vi ikke møter så altfor ofte. Spill mot et mer defensivt forsvar har vi en trygghet i fra før, avslutter han. 

Larvik har et par endringer i lagoppstillingen fra siste kamp mot Fredrikstad. Cecilie Leganger slutter seg til troppen i Bergen, mens Thea Mørk må stå over på grunn av en skade i leggen.

Kampen starter klokken 19.00 og kan sees på TV2 Sumo.