Sirkus Larvik – Larvik

Sirkus Larvik

Lange autografkøer etter kampen.

Onsdag kveld gjennomførte Larvik en strålende kamp i Bergen. Tertnes ble slått med hele 20 mål i egen hall. Da skulle man kanskje tro at stemningen var laber blant de drøyt 2000 i Haukalndshallen- det var den ikke.

Akkurat som på samme tid i fjor strømmer barn og unge til hallene når Larvik spiller borte. Alle med et håp om å få til et møte stjernene. Allerede før kampen startet kunne vi forstå at mange av de unge var kommet for å heie på Larvik. Under presentasjonen var det stor jubel når Larviks lag ble ropt opp. Bergens Tidende ga følgende karakteristikk av Larviks besøk til Bergen.

«Larvik er et fenomen i norsk idrett. Som en slags håndballutgave av basketshowlaget Harlem Globetrotters, trekker de fulle tribuner over hele Norge, selv en januar-onsdag i Bergen hvor været innbyr til alt annet enn å forlate egen stue. Ikke bare fyller de hallene og vinner alle kampene de spiller – de mottar like mye jubel som hjemmelaget, om ikke mer.  Da spillernes navn ble lest opp før kampstart i Haukelandshallen, var det Amanda Kurtovic og – selvsagt – Cecilie Leganger som mottok mest applaus. Underveis var det ”heia Larvik”-rop som var mest hørbare fra tribunen. Og etter kampen var det østlandslagets profiler som ble jaget av autografjegerne».

Vi håper at alle som var møtt opp for å få autograf eller bilde med våre jenter fikk det de ønske seg. Det ble det dessverre litt kort tid til å rekke alt, for flyselskapene venter ikke like tålmodig på Larvik.

Etter kampen oppstod det en liten episode i garderobegangen som beskriver hvilken betydning det har for noen å få møte idolene sine.
-Vi kom gående oppover gangen fra ledergarderoben og i enden stod det noen unge jenter i en krok, forteller Tor Odvar Moen. Det strømmet tårer nedover kinnene på den ene, så vi stoppet opp for å høre om noe var galt. Svaret var rørende, for nei, hun var bare så lykkelig for å ha fått møte alle hun ønsket etter kampen.
-Slike hendelser er bare vakre, avslutter Tor Odvar.

Vi vil takke Tertenes for et prikkfritt arrangement og god tilretteleggelse for laget i forbindelse med alt oppstyret etter kampslutt.