Generalprøve i kveld – Larvik

Generalprøve i kveld

Larvik møter bunnlaget Njård i Nye Njårdhallen i kveld, men det forventes ikke at dette blir en enkel affære for Larvik.

Forsterket Njård
Siden lagene møttes i Larvik i september har Njård skaffet seg to gode forsterkninger til troppen. Senka Buljan med mange sesonger og mål for Gjøvik, og sist sett i den røde drakten til Fredrikstad, ble spilleklar for klubben etter VM oppholdet. I tillegg kom tidligere Stabæk-spiller Iselin Ryvoll Klev hjem fra Danmark, etter flere sesonger i Danmark og Ringkøbing. Hun tilsluttet seg klubben i november og har tilført laget betydelig mer skuddkraft.

Njård ligger helt sist på tabellen med tre poeng. I motsetning til mange av lagene som har hatt den posisjonen de siste sesongene har laget sjelden latt seg utklasse. Et par blemmer har det blitt, men i de fleste kampene har de holdt et anstendig nivå. Sesongens desiderte høydepunkt kom i kampen mot erkerival Stabæk. Helt ut av det blå slo de naboene 29-24 bare noen dager etter at Stabæk hadde kvalifisert seg til Cupfinalen i Oslo Spektrum.

Retter blikket fremover
Larvik er i oppstarten på en spennende periode. På fredag starter Hovedrunden i Champions League opp, med kamp mot FC Midtjylland i Ikast. Larviks trener Ole Gustav Gjekstad er ikke redd for at Njård, av den grunn, ikke blir tatt på alvor i kveld.
– Nei, vi har vært i denne situasjonen utallige ganger før, og statistikken vår mot norske lag forteller meg at jentene alltid vil vinne disse kampene, uansett hva som venter lenger fremme. Jeg forventer faktisk å se en gjeng som viser spilleglede og stigende form inn mot alle de viktige kampene som står for tur de neste seks ukene. Vi har fortsatt en del ting å forbedre,  da må vi benytte en hver anledning vi får til det. Men, vi er fullstendig klar over at alvoret i Champions League nærmer seg, og mye av det vi har jobbet med før kampen i kveld er ting vi må ta i bruk når det starter opp, avslutter Ole G. Gjekstad.

Det første oppgjøret mellom lagene i inneværende sesong endte med 28-17 til Larvik. I oktober møtte lagene hverandre i kvartfinalen i Cupen. Larvik var overlegne i den kampen og vant hele 40-23.

Kampen står oppført på sendeplanen til TV2 Sumo, med oppstart kl.19.00.